Для підрахунку та культивування гетероферментативних молочнокислих бактерій, включаючи лактобактерії, лейконостоки та молочнокислі стрептококи
Галузь: харчова промисловість
Агар APT, також відомий як універсальний полісорбат, був розроблений під час досліджень тіамінзалежних бактерій та гетероферментативних лактобактерій. Лактобактерії, основні компоненти природної групи молочнокислих бактерій, які перетворюють лактозу та інші цукри у молочну кислоту.Це середовище особливо рекомендується для мікробіологічного аналізу таких продуктів, як м'ясні консерви, курятина та інші продукти харчування.
До складу входить суміш пептонів, яка слугує джерелом вуглецю, азоту, вітамінів та мінералів. Екстракт дріжджів забезпечує поживні речовини, вітаміни групи В, необхідні для росту бактерій, а декстроза слугує джерелом вуглеводів. Хлорид марганцю, сульфати магнію та заліза необхідні для розмноження лактобактерій та молочнокислих стрептококів. Полісорбат 80 забезпечує жирні кислоти, необхідні для лактобактерій. Цитрат натрію має функцію часткового пригнічення росту грамнегативних бактерій.
Склад у г/л:
Бактеріологічний агар - 13,5
D(+)-глюкоза - 10
Сульфат заліза - 0,004
Магній сульфат - 0,8
Марганець (ІІ) хлорид - 0,14
Пептон - 12,5
Натрій хлорид - 5
Натрій цитрат - 5
Тіамін гідрохлорид - 0,001
Дріжджовий екстракт - 7,5
Калій гідрогенфосфат — 5
Інструкція із застосування:
Необхідно провести розведення зразка та посіяти на агар APT методом розливу. Подальше інкубування відбувається в аеробних умовах при 35 °C протягом 1-2 днів. Для ідентифікації підозрілих колоній, що призводять до зеленого забарвлення м'ясних продуктів, рекомендується посіяти зразок культури на поверхню зрізу зразка і інкубувати протягом 18-24 годин при 32 °C. Зміна кольору у напрямку зеленого свідчить про наявність бактерій. Неінокульований зразок м’ясного продукту може бути використаний як контрольний. Щоб виключити наявність інших пігментних бактерій, проводять перевірочні тести, такі як тест на грампозитивність, негативну каталазу та нітратазу, позитивний тест на пероксидазу, утворення ацетоіну з глюкози, утворення аміаку з аргініну та інші.
Замовити агар APT Conda 500 г 2049 можна через Кошик покупця або зв’язавшись з менеджером ТОВ «ЛОГІКЛАБГРУПА» за телефоном (044) 363-17-74, 067 011-17-74.
Галузь: харчова промисловість
Агар APT, також відомий як універсальний полісорбат, був розроблений під час досліджень тіамінзалежних бактерій та гетероферментативних лактобактерій. Лактобактерії, основні компоненти природної групи молочнокислих бактерій, які перетворюють лактозу та інші цукри у молочну кислоту.Це середовище особливо рекомендується для мікробіологічного аналізу таких продуктів, як м'ясні консерви, курятина та інші продукти харчування.
До складу входить суміш пептонів, яка слугує джерелом вуглецю, азоту, вітамінів та мінералів. Екстракт дріжджів забезпечує поживні речовини, вітаміни групи В, необхідні для росту бактерій, а декстроза слугує джерелом вуглеводів. Хлорид марганцю, сульфати магнію та заліза необхідні для розмноження лактобактерій та молочнокислих стрептококів. Полісорбат 80 забезпечує жирні кислоти, необхідні для лактобактерій. Цитрат натрію має функцію часткового пригнічення росту грамнегативних бактерій.
Склад у г/л:
Бактеріологічний агар - 13,5
D(+)-глюкоза - 10
Сульфат заліза - 0,004
Магній сульфат - 0,8
Марганець (ІІ) хлорид - 0,14
Пептон - 12,5
Натрій хлорид - 5
Натрій цитрат - 5
Тіамін гідрохлорид - 0,001
Дріжджовий екстракт - 7,5
Калій гідрогенфосфат — 5
Інструкція із застосування:
Необхідно провести розведення зразка та посіяти на агар APT методом розливу. Подальше інкубування відбувається в аеробних умовах при 35 °C протягом 1-2 днів. Для ідентифікації підозрілих колоній, що призводять до зеленого забарвлення м'ясних продуктів, рекомендується посіяти зразок культури на поверхню зрізу зразка і інкубувати протягом 18-24 годин при 32 °C. Зміна кольору у напрямку зеленого свідчить про наявність бактерій. Неінокульований зразок м’ясного продукту може бути використаний як контрольний. Щоб виключити наявність інших пігментних бактерій, проводять перевірочні тести, такі як тест на грампозитивність, негативну каталазу та нітратазу, позитивний тест на пероксидазу, утворення ацетоіну з глюкози, утворення аміаку з аргініну та інші.
Замовити агар APT Conda 500 г 2049 можна через Кошик покупця або зв’язавшись з менеджером ТОВ «ЛОГІКЛАБГРУПА» за телефоном (044) 363-17-74, 067 011-17-74.