Агар Чепмена Стоуна Conda 500 г 1017

Під замовлення

Агар Чепмена Стоуна Conda 500 г 1017

Під замовлення
Модель:
Х0385608
0 відгуків | Написати відгук
0.00 грн
 Купити
  • Опис
  • Відгуків (0)
Champan Stone Agar використовується для виділення патогенних стафілококів із зразків їжі. Він подібний до Staphylococcus N° 110 Agar (Кат. виробника 1032), але містить сульфат амонію для виявлення активності желатинази (реакція Стоуна) і знижує концентрацію хлориду натрію до 5,5%.
Основною модифікацією цього середовища є додавання сульфату амонію, що дозволяє безпосередньо спостерігати за гідролізом желатину без необхідності використання додаткових реагентів на пластині. Наявність сульфату амонію в самому середовищі усуває вимогу заливати пластину розчином амонію для виявлення розрідження желатину (метод Стоуна). Сульфат амонію викликає осадження негідролізованого желатину, що призводить до утворення прозорого ореолу навколо желатиназо-позитивних колоній.
Казеїновий пептон постачає необхідний азот, вітаміни, мінерали та амінокислоти для росту бактерій, тоді як дріжджовий екстракт забезпечує вітаміни групи B. D-манітол служить ферментованим вуглеводом, що забезпечує вуглець і енергію. Високі концентрації натрію хлориду пригнічують більшість бактерій, крім стафілококів. Желатин, отриманий в результаті гідролізу колагену, знайденого в тканинах тварин, включається в середовище для оцінки желатинолізу бактеріями. Желатинази, що виробляються мікроорганізмами, можуть гідролізувати желатин, розріджуючи тверде середовище або запобігаючи гелеутворенню середовища, що містить желатин. Затверджувачем служить бактеріологічний агар.
Для підтвердження наявності патогенних стафілококів рекомендується відібрати колонію та посіяти її в 0,1-0,2 мл мозкового серцево-інфузійного бульйону (кат. виробника 1400) і провести коагулазний тест. Одночасно додавши краплю бромкрезолу пурпурного до місця колонії, можна визначити бродіння маніту: утворення жовтого кольору свідчить про позитивну реакцію. Чіткі ореоли навколо колоній вказують на активність ферменту желатинази (гідроліз желатину).

Склад у г/л:
Сульфат амонію - 75
Агар бактеріологічний - 15
Казеїновий пептон -1 0
Дикалійфосфат - 5
D-маніт - 10
Желатин - 30
Натрій хлорид - 55
Дріжджовий екстракт — 2,5

Інструкція із застосування
Метод штрихової пластини:
- У чашку Петрі додайте 12-15 мл розплавленого агару і дайте йому застигнути.
- Інокулюйте 10 мкл початкової суспензії та/або розведеного зразка.
- Витягніть посівний матеріал стерильною петлею на поверхню агару.
- Інкубуйте чашки в перевернутому положенні при температурі 30±2 ºC протягом 18-48 годин.
- Перевірте ріст і наявність або відсутність чітких зон (ореолів) навколо колоній.
-Для визначення бродіння маніту додайте кілька крапель бромкрезолового пурпуру. Будь-яка зміна кольору індикатора в порівнянні з незасіяним середовищем свідчить про ферментацію маніту.

Замовити агар Чепмена Стоуна Conda 500 г 1017 можна через Кошик покупця, або зв'язавшись з менеджером ТОВ «ЛОГІКЛАБГРУПА» за телефоном (044) 363-17-74, 067 011-17-74.

Написать отзыв