Агар кров'яний (основа) 500 г Conda

Під замовлення

Агар кров'яний (основа) 500 г Conda

Під замовлення
Модель:
Х0162483
0 відгуків | Написати відгук
2 912.75 грн
 Купити
  • Опис
  • Відгуків (0)
Агар кров'яний (основа) використовується у лабораторних умовах для виділення, культивування, а також виявлення гемолітичної активності широкого спектра вимогливих бактерій.

Склад:
- Серцева витяжка – 10 г/л;
- м'ясний пептон – 10 г/л;
- хлорид натрію – 5 г/л;
- бактеріологічний агар – 15 г/л.
Кінцева величина pH 7,3 +/- 0,2 при 25°С.

Інструкція з виготовлення.

Необхідно розвести 40 г поживного середовища в 1 л дистильованої води, нагріти, ретельно перемішуючи. Довести до кипіння, постійно перемішуючи. Кип'ятити до повного розчинення. Далі стерилізувати при 121°С протягом 15 хвилин, потім охолодити до 45...50°С і додати в стерильних умовах 5–10% стерильної дефібринованої крові, не допускаючи при цьому утворення пухирів.
Повільно обертаючи колбу, гомогенізувати і розлити в стерильні чашки Петрі.
Для посилення росту бактерій можна вводити збагачувальну добавку. Готове середовище необхідно зберігати при 8-15 ° C, воно буде злегка янтарного кольору (без додавання крові) або матового вишнево-червоного (з кров'ю).


Використання.

При додаванні в поживне середовище крові можливе використання для визначення гемолітичних реакцій.
Джерелами поживних речовин (таких як азот, вітаміни, мінеральні солі, амінокислоти) є серцева витяжка та м'ясний пептон.
Хлорид натрію служить для підтримки осмотичного балансу.
Дефібринована кров - це додатковий фактор зростання для вимогливих бактерій, а також є основою для виявлення гемолітичних реакцій. Гемолітичні властивості можуть змінюватися, це залежить від типу крові або від використовуваної основи живильного середовища. Наприклад, дефібринована бараняча кров дозволяє культивувати бактерії роду Thermophilus, а також дає найкращі результати в роботі з бактеріями стрептокока групи А.
З досліджуваних зразків можна отримати ізольовані колонії, використовуючи стандартний метод культивування. Інкубувати при 35 +/- 2 C протягом 24...48 год. Оскільки дуже багато патогенних мікроорганізмів при первинному виділенні потребують вуглекислого газу, чашки можна інкубувати в атмосфері з 5-10% СО2.

Результати:
- альфа-гемоліз - зміна кольору середовища на зелений;
- бета-гемоліз – утворення чистих зон навколо колоній;
- гамма-гемоліз – без змін.

Мікробіологічний тест.
Дані результати були отримані при використанні середовища з 5% дефібринованою баранячою кров'ю на тестових культурах після інкубації при 35 +/- 2°C та спостереженні через 24...48 год.

Виробництво – Іспанія.
Замовити можна через Кошик покупця, або зв'язавшись з менеджером ТОВ ЛОГІКЛАБГРУПА за телефонами 044 363 17 74, 067 011 17 74, 050 010 47 74.

Написать отзыв