Агар МакКонкі з сорбітом (CT-SMAC) ISO Conda 500 г 1099

Під замовлення

Агар МакКонкі з сорбітом (CT-SMAC) ISO Conda 500 г 1099

Під замовлення
Модель:
Х0385602
0 відгуків | Написати відгук
0.00 грн
 Купити
  • Опис
  • Відгуків (0)
Агар МакКонкі з сорбітом (CT-SMAC) - середовище знаходить своє застосування у вивченні кишкової палички O157:H7 у контексті клінічного аналізу та аналізу харчових продуктів. Хоча його склад дуже нагадує склад агару МакКонкі, ключовою зміною є заміна лактози на сорбіт. Ця зміна є важливою для розрізнення різних ентеропатогенних серотипів кишкової палички, причому ці штами, як правило, демонструють недостатню утилізацію сорбітолу. Навпаки, на звичайному агарі MacConkey , що містить лактозу, цей штам неможливо відрізнити від інших ферментуючих лактозу E. coli.
Желатиновий пептон забезпечує незамінний азот, вітаміни, мінерали та амінокислоти, необхідні для росту. Сорбіт бере роль джерела вуглеводної енергії. Жовчні солі Nº3 і кристалічний фіолетовий діють як інгібітори проти грампозитивних мікроорганізмів. Хлорид натрію забезпечує життєво важливі електроліти, забезпечуючи правильний транспорт і осмотичну рівновагу. Нейтральний червоний функціонує як індикатор pH; коли відбувається бродіння сорбіту, рН середовища знижується, що призводить до зміни кольору від нейтрально-червоного до рожевого. Затверджувачем служить бактеріологічний агар.
Більшість інших штамів E. coli ферментують сорбіт, що призводить до рожевих колоній.
Кишкова паличка O157:H7 стала основною проблемою для громадської охорони здоров’я через її зв’язок із геморагічним колітом, який характеризується діареєю з кровотечею, що супроводжується гострим болем у животі. Неправильне лікування антибіотиками може збільшити ризик розвитку гемолітико-уремічного синдрому, потенційно небезпечного для життя ускладнення, пов’язаного з цією формою коліту.

Склад у г/л:
Ферментативне розщеплення казеїну - 17
Агар бактеріологічний - 15
Жовчні солі N° 3 - 1,5
Кристалічний фіолетовий - 0,001
Нейтральний червоний - 0,03
Натрій хлорид - 5
Сорбіт - 10
Ферментативне переварювання тканин тварин – 3

Інструкція із застосування
» Для клінічної діагностики тип зразка - кал.
- Інокуляція на поверхні. Паралельні перетяжки з держаком або ісопом.
- Інкубуйте в аеробних умовах при 35±2 ºC протягом 18-24 годин.
- Інтерпретація результатів.

Замовити агар МакКонкиі з сорбітом (CT-SMAC) ISO Conda 500 г 1099 можна через Кошик покупця, або зв'язавшись з менеджером ТОВ «ЛОГІКЛАБГРУПА» за телефоном (044) 363-17-74, 067 011-17-74.

Написать отзыв