Агар Олькеницького (трицукровий агар із залізом) 500 г Conda

Є в наявності

Агар Олькеницького (трицукровий агар із залізом) 500 г Conda

Є в наявності
Модель:
Х0148430
0 відгуків | Написати відгук
2 837.53 грн
 Купити
  • Опис
  • Відгуків (0)
Агар Олькеницького (трицукровий агар із залізом) використовується в лабораторіях для біохімічного підтвердження бактерій Salmonella.

Склад:
- пептон – 20 г/л;
- D-глюкоза – 1 г/л;
- лактоза – 10 г/л;
- заліза амонію цитрат - 0,30 г/л;
- сахароза – 10 г/л;
- натрію тіосульфат – 0,30 г/л;
- натрію хлорид 5 г/л;
- феноловий червоний – 0,024 г/л;
- м'ясний екстракт – 3 г/л;
- бактеріологічний агар – 12 г/л;
- дріжджовий екстракт – 3 г/л;
Фінальний pH 7.4+/-0.2 при 25 °C.

Відповідає ISO6579, ISO19250.
Каталожний номер 1172.

Приготування.
Необхідно змішати 64.6 г середовища з 1 літром дистильованої води, ретельно перемішати та прогрівати протягом 1 хвилини при постійному помішуванні до повного розчинення. Розлити по пробірках і автоклавувати протягом 15 хвилин при 121 С.
Охолоджувати необхідно в похилому положенні для утворення скосу глибиною 1,5...2,0 см. Готове середовище необхідно зберігати при 2...8C. Готове середовище буде червоного кольору.
Дегідратоване середовище являє собою порошок рожевого кольору, гомогенної текстури без домішок. За будь-яких змін середовище необхідно утилізувати.

Характеристики.
Пептон та м'ясний екстракт є постачальниками азоту, вітамінів, мінералів та амінокислот, які необхідні для зростання.
Дріжджовий екстракт є джерелом вітамінів, особливо групи В.
Глюкоза, сахароза та лактоза при ферментації постачають вуглець та енергію. При ферментації вуглеводів продукція кислоти супроводжується зміною кольору фенолового червоного на жовтий. Натрію тіосульфат відновлюється до сірководню, який реагує із солями заліза та утворює чорний сульфід заліза. Залізо амонію цитрат є індикатором H2S. Натрію хлорид постачає необхідні електроліти для транспортування та осмотичного балансу.
Бактеріологічний агар надає живильному середовищу щільності.
Концентрація глюкози становить 1/10 лактози та сахарози, це сприяє виявленню бактерій, які ферментують лише глюкозу. Ферметація глюкози призводить до невеликих змін рН у скосі, але лужні продукти нейтралізують рН і скіс повертається до червоного кольору. У той же час жовтий колір стовпчика (кислотне рН) зберігається через меншу напругу кисню.
Для підвищення вільного обміну повітря в нахилі пробірки, ковпачок необхідно закрити нещільно.
Додавання 1% сахарози до TSI агару дозволяє диференціювати бактерії Proteus, а також Salmonella. Ферментація сахарози Proteus перетворює колір індикатора у скосі з червоного на жовтий. Декстрозопозитивні, лактозонегативні члени роду Salmonella викликають почервоніння нахилу та підкислення (пожовтіння) стовпчику агару.
Інокулят з пробою інкубується при 37+/-1С протягом 24+/- 3 годин, відповідно до ISO 6579 та 36 +/- 2 С протягом 24+/- 3 год, відповідно до ISO 19250.

Замовити можна через Кошик покупця, або зв'язавшись з менеджером ТОВ ЛОГІКЛАБГРУПА за телефонами 044 363 17 74, 067 011 17 74, 050 010 47 74.

Написать отзыв