Агар поживний (аналог КМАФАнМ) застосовується визначення мікробного числа (PCA) в лабораторних умовах.
Особливість.
Агар для підрахунку на чашках рекомендує Американська Фармацевтична Асоціація для підрахунку бактерій, які становлять певний санітарний інтерес. Він показує наявність чи ступінь зараженості у харчовій продукції.
Джерелами поживних речовин (таких як азот, вітаміни, амінокислоти, мінеральні солі) є дріжджовий екстракт та гідролізат казеїну.
Джерелом вуглецю та енергії є ферментований вуглевод декстрозу.
Зазвичай 1 мл відповідного тестового розведення додають до стерильного середовища (44...46 С), обережно перемішують і потім наливають у стерильні чашки Петрі.
У будь-яких інших випадках слід порцію кожного тестового розведення (наприклад 0,01, 0,1 мл) розлити в окремі стерильні чашки Петрі, після чого в них додати 10...12 мл теплого (45 C) агару для підрахунку на чашках. Потім чашки потрібно покрутити, ретельно перемішуючи живильне середовище і тестові розведення і дати охолонути чашкам для затвердіння агару.
Витримувати чашки Петрі при 32+/- 2°С і потім підрахувати отримані колонії мікроорганізмів.
Це середовище рекомендоване ISO 4833 для підрахунку колоній бактерій при 30 C:
- виконати посів 1 мл зразка (при необхідності 2 послідовні десяткові розведення для можливості отримання 15...300 колоній мікроорганізмів на чашку);
- додати від 12 до 15 мл охолодженого до 44...47 C поживного агару в кожну чашку (процедура повинна займати не більше 45 хв);
- перевернути чашки та інкубувати при 31+/-1С протягом 72+/-3 годин;
- Після інкубації проводять підрахунок колоній.
Формула:
- ферментативний гідролізат казеїну – 5 г/л;
- дріжджовий екстракт – 2,5 г/л;
- глюкоза (безводна) – 1 г/л;
- Агар бактеріологічний – 15 г/л.
Інструкція з виготовлення.
Необхідно розвести 23,5 г середовища на 1 л дистильованої води, потім ретельно перемішати і нагріти. Часто перемішуючи, довести суміш до кипіння. Кип'ятити 1 хвилину до повного розчинення, потім розлити по ємностях і стерилізувати при 121°С протягом 15 хвилин.
Готове живильне середовище буде світло-бурштинового кольору, зі слабким світінням.
Зберігати готове середовище рекомендовано при 8...15°С.
Мікробіологічний тест.
Дані результати були отримані при використанні середовища на тестових культурах після інкубації при 35 +/- 2°C та спостерігалися через 18...48 годин.
Бактерії / Зростання:
Escherichia coli ATCC 25922* / Гарний
Escherichia coli ATCC 8739 / Гарний
Staphylococcus epidermidis ATCC 12228 / Гарний
Bacillus subtilis ATCC 6633* / Гарний
Staphylococcus aureus ATCC 25923 / Гарний
Staphylococcus aureus ATCC 6538* / Гарний
*Відповідно до ISO 4833 необхідно витримувати протягом 72 годин (+/- 3 години) при 30°С.
В упаковці 0,5 кг.
Виробництво – Іспанія.
Замовити можна через Кошик покупця, або зв'язавшись з менеджером ТОВ ЛОГІКЛАБГРУПА за телефонами 044 363 17 74, 067 011 17 74, 050 010 47 74.
Особливість.
Агар для підрахунку на чашках рекомендує Американська Фармацевтична Асоціація для підрахунку бактерій, які становлять певний санітарний інтерес. Він показує наявність чи ступінь зараженості у харчовій продукції.
Джерелами поживних речовин (таких як азот, вітаміни, амінокислоти, мінеральні солі) є дріжджовий екстракт та гідролізат казеїну.
Джерелом вуглецю та енергії є ферментований вуглевод декстрозу.
Зазвичай 1 мл відповідного тестового розведення додають до стерильного середовища (44...46 С), обережно перемішують і потім наливають у стерильні чашки Петрі.
У будь-яких інших випадках слід порцію кожного тестового розведення (наприклад 0,01, 0,1 мл) розлити в окремі стерильні чашки Петрі, після чого в них додати 10...12 мл теплого (45 C) агару для підрахунку на чашках. Потім чашки потрібно покрутити, ретельно перемішуючи живильне середовище і тестові розведення і дати охолонути чашкам для затвердіння агару.
Витримувати чашки Петрі при 32+/- 2°С і потім підрахувати отримані колонії мікроорганізмів.
Це середовище рекомендоване ISO 4833 для підрахунку колоній бактерій при 30 C:
- виконати посів 1 мл зразка (при необхідності 2 послідовні десяткові розведення для можливості отримання 15...300 колоній мікроорганізмів на чашку);
- додати від 12 до 15 мл охолодженого до 44...47 C поживного агару в кожну чашку (процедура повинна займати не більше 45 хв);
- перевернути чашки та інкубувати при 31+/-1С протягом 72+/-3 годин;
- Після інкубації проводять підрахунок колоній.
Формула:
- ферментативний гідролізат казеїну – 5 г/л;
- дріжджовий екстракт – 2,5 г/л;
- глюкоза (безводна) – 1 г/л;
- Агар бактеріологічний – 15 г/л.
Інструкція з виготовлення.
Необхідно розвести 23,5 г середовища на 1 л дистильованої води, потім ретельно перемішати і нагріти. Часто перемішуючи, довести суміш до кипіння. Кип'ятити 1 хвилину до повного розчинення, потім розлити по ємностях і стерилізувати при 121°С протягом 15 хвилин.
Готове живильне середовище буде світло-бурштинового кольору, зі слабким світінням.
Зберігати готове середовище рекомендовано при 8...15°С.
Мікробіологічний тест.
Дані результати були отримані при використанні середовища на тестових культурах після інкубації при 35 +/- 2°C та спостерігалися через 18...48 годин.
Бактерії / Зростання:
Escherichia coli ATCC 25922* / Гарний
Escherichia coli ATCC 8739 / Гарний
Staphylococcus epidermidis ATCC 12228 / Гарний
Bacillus subtilis ATCC 6633* / Гарний
Staphylococcus aureus ATCC 25923 / Гарний
Staphylococcus aureus ATCC 6538* / Гарний
*Відповідно до ISO 4833 необхідно витримувати протягом 72 годин (+/- 3 години) при 30°С.
В упаковці 0,5 кг.
Виробництво – Іспанія.
Замовити можна через Кошик покупця, або зв'язавшись з менеджером ТОВ ЛОГІКЛАБГРУПА за телефонами 044 363 17 74, 067 011 17 74, 050 010 47 74.