Манітовий сольовий агар (MSA), також званий середовищем Чепмена, є спеціальним середовищем, який застосовується з метою виділення потенційно патогенних стафілококів. Підвищена концентрація хлориду натрію в середовищі діє як селективний бар’єр, пригнічуючи ріст більшості інших типів бактерій.
До складу входить панкреатичний перевар казеїну, пептичний перевар тваринної тканини та екстракт яловичини, які разом містять необхідний азот, вітаміни, мінерали та амінокислоти, необхідні для росту бактерій. Манітол служить основним джерелом вуглеводів для виробництва енергії, тоді як феноловий червоний функціонує як індикатор pH. Хлорид натрію включений для забезпечення необхідних електролітів для клітинного транспорту та осмотичного балансу. Затвердіння досягається за допомогою бактеріологічного агару.
Бактерії, які метаболізують маніт, утворюють кислі побічні продукти, що призводить до зміни кольору середовища з рожевого на жовтий. Враховуючи значний вміст хлориду натрію, середовище може вмістити значну кількість інокулята досліджуваного зразка.
Європейська фармакопея та USP рекомендують використовувати це середовище в контексті «Мікробіологічного дослідження нестерильних продуктів: Тест на певні мікроорганізми» відповідно до розділу 2.6.13. Ця рекомендація особливо актуальна при тестуванні золотистого стафілокока в різних продуктах.
Склад у г/л:
Агар бактеріологічний - 15
D-маніт - 10
Яловичий екстракт - 1
Панкреатичний перевар казеїну - 5
Пептичний перевар тваринної тканини - 5
Феноловий червоний - 0,025
Натрій хлорид – 75
Інструкція із застосування
» Для клінічної діагностики тип зразка – бактерії, виділені з будь-якого клінічного зразка.
- Інокулюйте поверхню штрихом паралельно держаку або ісопу.
- Інкубуйте при температурі 35 ± 2ºC протягом 18-24 годин і через 48 годин.
- Інтерпретація результатів.
Замовити агар з манітоловою сіллю (MSA) ISO 22718 1062 можна через Кошик покупця, або зв'язавшись з менеджером ТОВ «ЛОГІКЛАБГРУПА» за телефоном (044) 363-17-74, 067 011-17-74.
До складу входить панкреатичний перевар казеїну, пептичний перевар тваринної тканини та екстракт яловичини, які разом містять необхідний азот, вітаміни, мінерали та амінокислоти, необхідні для росту бактерій. Манітол служить основним джерелом вуглеводів для виробництва енергії, тоді як феноловий червоний функціонує як індикатор pH. Хлорид натрію включений для забезпечення необхідних електролітів для клітинного транспорту та осмотичного балансу. Затвердіння досягається за допомогою бактеріологічного агару.
Бактерії, які метаболізують маніт, утворюють кислі побічні продукти, що призводить до зміни кольору середовища з рожевого на жовтий. Враховуючи значний вміст хлориду натрію, середовище може вмістити значну кількість інокулята досліджуваного зразка.
Європейська фармакопея та USP рекомендують використовувати це середовище в контексті «Мікробіологічного дослідження нестерильних продуктів: Тест на певні мікроорганізми» відповідно до розділу 2.6.13. Ця рекомендація особливо актуальна при тестуванні золотистого стафілокока в різних продуктах.
Склад у г/л:
Агар бактеріологічний - 15
D-маніт - 10
Яловичий екстракт - 1
Панкреатичний перевар казеїну - 5
Пептичний перевар тваринної тканини - 5
Феноловий червоний - 0,025
Натрій хлорид – 75
Інструкція із застосування
» Для клінічної діагностики тип зразка – бактерії, виділені з будь-якого клінічного зразка.
- Інокулюйте поверхню штрихом паралельно держаку або ісопу.
- Інкубуйте при температурі 35 ± 2ºC протягом 18-24 годин і через 48 годин.
- Інтерпретація результатів.
Замовити агар з манітоловою сіллю (MSA) ISO 22718 1062 можна через Кошик покупця, або зв'язавшись з менеджером ТОВ «ЛОГІКЛАБГРУПА» за телефоном (044) 363-17-74, 067 011-17-74.