Агар із сальмонелою та шигелою (SS-агар) — добре відоме селективне та диференціальне середовище, яке часто використовується в галузі санітарної бактеріології. Його основна мета полягає в ізоляції Salmonella та Shigella з різних джерел, таких як фекалії, сеча, а також як свіжі, так і консервовані продукти.
Завдяки потужним інгібіторним властивостям SS-агар може вмістити щільний мікробний зразок для інокуляції.
Поживна основа, що складається із суміші екстракту яловичини та пептону, забезпечує незамінний азот, вітаміни, мінерали та амінокислоти, необхідні для росту. Лактоза, діючи як зброджуваний вуглевод, служить джерелом вуглецю та енергії. Суміш жовчних солей, цитрату натрію та діамантового зеленого разом пригнічує грампозитивні бактерії, більшість коліформних бактерій та бактерії Proteus, що кишать, водночас забезпечуючи Salmonella spp. зі сприятливим середовищем. Для візуальної оцінки використовується індикатор pH нейтрального червоного кольору. Виявлення бактерій, що утворюють сірководень (H2S), полегшується за допомогою тіосульфату натрію та цитрату заліза.
Неферментуючі лактозу бактерії, які часто є підозрюваними патогенами, такими як Shigella та більшість сальмонел, дають прозорі або безбарвні колонії. Навпаки, бактерії кишкової палички, такі як кишкова паличка, стримані та створюють невеликі колонії відтінків від рожевого до червоного. Бактерії Enterobacter і Klebsiella демонструють більші слизові колонії від блідо- до непрозорих кремових або рожевих відтінків. Колонії, що походять від Proteus і специфічних штамів Salmonella, мають чорні центри та чіткий ореол.
Склад у г/л:
Агар бактеріологічний - 13,5
Жовчні солі - 8,5
Діамантовий зелений - 0,0003
Лактоза - 10
Яловичий екстракт - 5
Нейтральний червоний - 0,025
Пептонна суміш - 5
Цитрат натрію - 8,5
Тіосульфат натрію - 8,5
Цитрат заліза — 1
Інструкція із застосування:
Для клінічної діагностики використовується тип зразка калу:
- Інокулюйте зразок та інкубуйте при 35 ºC протягом 18-24 годин.
- Проводьте паралельні смуги в менш селективних середовищах, таких як дезоксихолатний агар (кат. виробника 1020), агар MacConkey (кат. виробника 1052), метиленовий синій еозиновий агар (EMB) (кат. виробника 1039), агар XLD (кат. виробника 1080) і кишковорозчинний гектоен агар (Кат. 1030).
Замовити агар із сальмонелою та шигелою (SS-агар) Conda 500 г 1064 можна через Кошик покупця, або зв'язавшись з менеджером ТОВ «ЛОГІКЛАБГРУПА» за телефоном (044) 363-17-74, 067 011-17-74.
Завдяки потужним інгібіторним властивостям SS-агар може вмістити щільний мікробний зразок для інокуляції.
Поживна основа, що складається із суміші екстракту яловичини та пептону, забезпечує незамінний азот, вітаміни, мінерали та амінокислоти, необхідні для росту. Лактоза, діючи як зброджуваний вуглевод, служить джерелом вуглецю та енергії. Суміш жовчних солей, цитрату натрію та діамантового зеленого разом пригнічує грампозитивні бактерії, більшість коліформних бактерій та бактерії Proteus, що кишать, водночас забезпечуючи Salmonella spp. зі сприятливим середовищем. Для візуальної оцінки використовується індикатор pH нейтрального червоного кольору. Виявлення бактерій, що утворюють сірководень (H2S), полегшується за допомогою тіосульфату натрію та цитрату заліза.
Неферментуючі лактозу бактерії, які часто є підозрюваними патогенами, такими як Shigella та більшість сальмонел, дають прозорі або безбарвні колонії. Навпаки, бактерії кишкової палички, такі як кишкова паличка, стримані та створюють невеликі колонії відтінків від рожевого до червоного. Бактерії Enterobacter і Klebsiella демонструють більші слизові колонії від блідо- до непрозорих кремових або рожевих відтінків. Колонії, що походять від Proteus і специфічних штамів Salmonella, мають чорні центри та чіткий ореол.
Склад у г/л:
Агар бактеріологічний - 13,5
Жовчні солі - 8,5
Діамантовий зелений - 0,0003
Лактоза - 10
Яловичий екстракт - 5
Нейтральний червоний - 0,025
Пептонна суміш - 5
Цитрат натрію - 8,5
Тіосульфат натрію - 8,5
Цитрат заліза — 1
Інструкція із застосування:
Для клінічної діагностики використовується тип зразка калу:
- Інокулюйте зразок та інкубуйте при 35 ºC протягом 18-24 годин.
- Проводьте паралельні смуги в менш селективних середовищах, таких як дезоксихолатний агар (кат. виробника 1020), агар MacConkey (кат. виробника 1052), метиленовий синій еозиновий агар (EMB) (кат. виробника 1039), агар XLD (кат. виробника 1080) і кишковорозчинний гектоен агар (Кат. 1030).
Замовити агар із сальмонелою та шигелою (SS-агар) Conda 500 г 1064 можна через Кошик покупця, або зв'язавшись з менеджером ТОВ «ЛОГІКЛАБГРУПА» за телефоном (044) 363-17-74, 067 011-17-74.