Cпецифікація: тверде поживне середовище для виділення ентеропатогенних видів, особливо сальмонел та шигел, відповідно до фармакопейного гармонізованого методу та стандарту ISO
Інформація про упаковку: 1 коробка з 2 пачками по 10 пластин/пачка
Агар ксилозо-лізин-дезоксихолатний є відмінним середовищем для виявлення патогенних ентеробактерій, зокрема шигел, у харчових продуктах. Це селективне диференційне середовище, модифіковане відповідно до стандартів ISO, використовує низьку концентрацію дезоксихолату, що дозволяє йому селективно пригнічувати грампозитивну мікробіоту і сприяти росту шигел. Ентеробактерії здатні ферментувати ксилозу, лактозу або сахарозу, чим підкислюють середовище навколо своїх колоній, що призводить до зміни кольору індикатора на жовтий. Однак цей жовтий колір зникає через 24 години, тому спостереження слід проводити протягом 18-24 годин. Декарбоксилювання лізину до кадаверину призводить до зміни кольору індикатора на червоний. Ці реакції полегшують диференціювання шигел. Єдині ентеробактерії, крім шигел, які не ферментують ксилозу, це Edwardsiella і Proteus inconstans. Сальмонелла спочатку ферментує ксилозу, але подальше декарбоксилювання лізину може змінити реакцію на ферментацію. Інші ентеробактерії не зазнають зміни рН, оскільки накопичення кислоти під час ферментації вистачає для запобігання зміні кольору індикатора та утворенню осаду сульфіду заліза протягом перших 24 годин.
Cклад у г/л:
Ксилоза - 3.5
L-лізин - 5
Лактоза - 7.5
Сахароза - 7.5
Хлорид натрію - 5
Дріжджовий екстракт - 3
Фенол червоний - 0.08
Натрію дезоксихолат - 2.5
Натрію тіосульфат - 6.8
Амоній залізосилікатний цитрат - 0.8
Агар – 15
Замовити агар ксилозо-лізин-дезоксихолатний ЕР/USPСonda 20 тарілок можна через Кошик покупця або зв’язавшись з менеджером ТОВ «ЛОГІКЛАБГРУПА» за телефоном (044) 363-17-74, 067 011-17-74.
Інформація про упаковку: 1 коробка з 2 пачками по 10 пластин/пачка
Агар ксилозо-лізин-дезоксихолатний є відмінним середовищем для виявлення патогенних ентеробактерій, зокрема шигел, у харчових продуктах. Це селективне диференційне середовище, модифіковане відповідно до стандартів ISO, використовує низьку концентрацію дезоксихолату, що дозволяє йому селективно пригнічувати грампозитивну мікробіоту і сприяти росту шигел. Ентеробактерії здатні ферментувати ксилозу, лактозу або сахарозу, чим підкислюють середовище навколо своїх колоній, що призводить до зміни кольору індикатора на жовтий. Однак цей жовтий колір зникає через 24 години, тому спостереження слід проводити протягом 18-24 годин. Декарбоксилювання лізину до кадаверину призводить до зміни кольору індикатора на червоний. Ці реакції полегшують диференціювання шигел. Єдині ентеробактерії, крім шигел, які не ферментують ксилозу, це Edwardsiella і Proteus inconstans. Сальмонелла спочатку ферментує ксилозу, але подальше декарбоксилювання лізину може змінити реакцію на ферментацію. Інші ентеробактерії не зазнають зміни рН, оскільки накопичення кислоти під час ферментації вистачає для запобігання зміні кольору індикатора та утворенню осаду сульфіду заліза протягом перших 24 годин.
Cклад у г/л:
Ксилоза - 3.5
L-лізин - 5
Лактоза - 7.5
Сахароза - 7.5
Хлорид натрію - 5
Дріжджовий екстракт - 3
Фенол червоний - 0.08
Натрію дезоксихолат - 2.5
Натрію тіосульфат - 6.8
Амоній залізосилікатний цитрат - 0.8
Агар – 15
Замовити агар ксилозо-лізин-дезоксихолатний ЕР/USPСonda 20 тарілок можна через Кошик покупця або зв’язавшись з менеджером ТОВ «ЛОГІКЛАБГРУПА» за телефоном (044) 363-17-74, 067 011-17-74.