Агар XLD (ксилозо-лізин-дезоксихолатний агар) USP Conda 500 г 1080

Під замовлення

Агар XLD (ксилозо-лізин-дезоксихолатний агар) USP Conda 500 г 1080

Під замовлення
Модель:
Х0385503
0 відгуків | Написати відгук
0.00 грн
 Купити
  • Опис
  • Відгуків (0)
Агар XLD (ксилозо-лізин-дезоксихолатний агар) у першу чергу розроблено для полегшення ізоляції та диференціації грамнегативних кишкових бактерій, з особливою увагою до Shigella та Salmonella. Він продемонстрував вищу ефективність порівняно з іншими середовищами, призначеними для розрізнення кишкових мікробів.
Ключові реакції, що відбуваються в цьому середовищі, включають розщеплення трьох зброджуваних вуглеводів: ксилози, лактози та сахарози. Це розкладання призводить до утворення кислоти, що візуально проявляється зміною кольору з червоного на жовтий. Тіосульфат натрію діє як реакційноздатний компонент, тоді як цитрат амонію заліза діє як індикатор утворення сірководню в лужних умовах. Включення лізину дозволяє диференціювати групу Salmonella від непатогенних видів. Без лізину сальмонели швидко б ферментували ксилозу і стали б невідрізними від непатогенних варіантів. Після того, як ксилоза споживається сальмонелами, лізин стає мішенню для ферменту лізиндекарбоксилази, що призводить до повернення до лужного рН, подібного до реакції Shigella. Тут використовується індикатор рН феноловий червоний. Екстракт дріжджів служить джерелом вітамінів, особливо необхідних вітамінів групи В, необхідних для росту бактерій. Хлорид натрію забезпечує вирішальні електроліти, необхідні для осмотичного балансу та транспорту. При цьому дезоксихолат натрію виконує функцію селективного агента, який пригнічує ріст грампозитивних мікроорганізмів. Затверджувачем служить бактеріологічний агар.
Визнане Європейською фармакопеєю та USP, це середовище рекомендовано в розділі 2.6.13 для «Мікробіологічного дослідження нестерильних продуктів: тест на певні мікроорганізми». Ця рекомендація підкреслює її корисність у тестуванні продуктів на наявність сальмонели.

Склад у г/л:
Агар бактеріологічний - 13,5
Цитрат заліза амонію - 0,8
L-лізин - 5
Феноловий червоний - 0,08
Натрій хлорид - 5
Дезоксихолат натрію - 2,5
Тіосульфат натрію - 6,8
Сахароза - 7,5
Ксилоза - 3,5
Дріжджовий екстракт - 3
Лактози моногідрат — 7,5

Інструкція із застосування
» Для клінічної діагностики тип зразка фекальний і ректальний.
- Інокуляція на поверхні. Паралельні перетяжки з держаком або ісопом.
- Інкубуйте в аеробних умовах при 35±2 °C протягом 18-24 годин.
- Інтерпретація результатів.

Замовити агар КЛД (ксилозо-лізин-дезоксихолатний агар) USP Conda 500 г 1080 можна через Кошик покупця, або зв'язавшись з менеджером ТОВ «ЛОГІКЛАБГРУПА» за телефоном (044) 363-17-74, 067 011-17-74.

Написать отзыв