Селективне середовище для виділення сальмонел у харчових продуктах
Промисловість: вода / харчові продукти
Нормативні документи: ISO 11133 / ISO 19250 / ISO 21567 / ISO 6579
Основні реакції, що відбуваються на цьому агаризованому середовищі, пов'язані з розщепленням трьох ферментованих вуглеводів: ксилози, лактози і сахарози, що призводить до утворення кислоти, про що свідчить зміна кольору з червоного на жовтий. Тіосульфат натрію реагує з цитратом амонію заліза, що вказує на утворення сірководню в лужному середовищі. Лізин включений для того, щоб відрізнити сальмонелу від непатогенних організмів. За відсутності лізину, сальмонели швидко ферментували б ксилозу, через що їх неможливо було відрізнити від непатогенних організмів. Як тільки сальмонели споживають ксилозу, активність ферменту лізиндекарбоксилази призводить до лужної зміни рН, подібної до реакції, що спостерігається у шигел. Бактерії, які декарбоксилюють L-лізин до кадаверину, ідентифікуються за наявністю фіолетово-червоного забарвлення навколо колоній через підвищений рівень рН, а феноловий червоний слугує індикатором рН. Дріжджовий екстракт забезпечує необхідними для росту бактерій вітамінами групи В, тоді як хлорид натрію постачає важливі електроліти для транспорту та осмотичного балансу. Дезоксихолат натрію діє як селективний агент, пригнічуючи ріст грампозитивних мікроорганізмів. Бактеріологічний агар слугує застигаючим агентом.
Склад у г/л:
Агар бактеріологічний - 13,5
Цитрат заліза амонію - 0,8
Лактоза - 7,5
L-лізину гідрохлорид - 5
Феноловий червоний - 0,08
Натрій хлорид - 5
Дезоксихолат натрію - 1
Тіосульфат натрію - 6,8
Сахароза - 7,5
Ксилоза - 3,75
Дріжджовий екстракт – 3
Інструкція із застосування:
Для виявлення Salmonella spp. у харчових продуктах, кормах для тварин, фекаліях тварин і зразках навколишнього середовища відповідно до ISO 6579:
- Попереднє збагачення в неселективному рідкому середовищі:інокулюйте забуферену пептонну воду (кат. виробника 1402) зразком або розведеннями та інкубуйте при 34-38 ºC протягом 18±2 годин.
- Збагачення у/на селективних середовищах: інокулюйте культурою, отриманою на етапі попереднього збагачення, соєвий бульйон Rappaport (Vassiliadis) (кат. виробника 1174) або модифіковане напівтверде середовище Rappaport Vassiliadis (MSRV) (кат. виробника 1376) і бульйон MKKTN (кат. виробника 1173) .
- Посів на селективні тверді носії: з селективно збагачених культур висійте два селективні ізоляційні агари; Агар XLD (кат. виробника 1274) та будь-яке інше селективне середовище, додаткова до агару (кат. виробника 1122), діамантовий зелений агар (кат. виробника 1143), вісмут-сульфітний агар (кат. виробника 1011), агар DCLS (кат. виробника 1045).
Інкубуйте планшети XLD перевернутими при 34-38 ºC протягом 24±3 годин. Інкубуйте друге селективне середовище відповідно до інструкцій виробника.
- Підтвердження:
Пересадіть колонії ймовірної сальмонели та підтвердьте їхню ідентичність біохімічними та серологічними тестами.
Замовити агар XLD (ксилозо-лізин-дезоксихолатний) Conda 500 г 1274 можна через Кошик покупця або зв’язавшись з менеджером ТОВ «ЛОГІКЛАБГРУПА» за телефоном (044) 363-17-74, 067 011-17-74.
Промисловість: вода / харчові продукти
Нормативні документи: ISO 11133 / ISO 19250 / ISO 21567 / ISO 6579
Основні реакції, що відбуваються на цьому агаризованому середовищі, пов'язані з розщепленням трьох ферментованих вуглеводів: ксилози, лактози і сахарози, що призводить до утворення кислоти, про що свідчить зміна кольору з червоного на жовтий. Тіосульфат натрію реагує з цитратом амонію заліза, що вказує на утворення сірководню в лужному середовищі. Лізин включений для того, щоб відрізнити сальмонелу від непатогенних організмів. За відсутності лізину, сальмонели швидко ферментували б ксилозу, через що їх неможливо було відрізнити від непатогенних організмів. Як тільки сальмонели споживають ксилозу, активність ферменту лізиндекарбоксилази призводить до лужної зміни рН, подібної до реакції, що спостерігається у шигел. Бактерії, які декарбоксилюють L-лізин до кадаверину, ідентифікуються за наявністю фіолетово-червоного забарвлення навколо колоній через підвищений рівень рН, а феноловий червоний слугує індикатором рН. Дріжджовий екстракт забезпечує необхідними для росту бактерій вітамінами групи В, тоді як хлорид натрію постачає важливі електроліти для транспорту та осмотичного балансу. Дезоксихолат натрію діє як селективний агент, пригнічуючи ріст грампозитивних мікроорганізмів. Бактеріологічний агар слугує застигаючим агентом.
Склад у г/л:
Агар бактеріологічний - 13,5
Цитрат заліза амонію - 0,8
Лактоза - 7,5
L-лізину гідрохлорид - 5
Феноловий червоний - 0,08
Натрій хлорид - 5
Дезоксихолат натрію - 1
Тіосульфат натрію - 6,8
Сахароза - 7,5
Ксилоза - 3,75
Дріжджовий екстракт – 3
Інструкція із застосування:
Для виявлення Salmonella spp. у харчових продуктах, кормах для тварин, фекаліях тварин і зразках навколишнього середовища відповідно до ISO 6579:
- Попереднє збагачення в неселективному рідкому середовищі:інокулюйте забуферену пептонну воду (кат. виробника 1402) зразком або розведеннями та інкубуйте при 34-38 ºC протягом 18±2 годин.
- Збагачення у/на селективних середовищах: інокулюйте культурою, отриманою на етапі попереднього збагачення, соєвий бульйон Rappaport (Vassiliadis) (кат. виробника 1174) або модифіковане напівтверде середовище Rappaport Vassiliadis (MSRV) (кат. виробника 1376) і бульйон MKKTN (кат. виробника 1173) .
- Посів на селективні тверді носії: з селективно збагачених культур висійте два селективні ізоляційні агари; Агар XLD (кат. виробника 1274) та будь-яке інше селективне середовище, додаткова до агару (кат. виробника 1122), діамантовий зелений агар (кат. виробника 1143), вісмут-сульфітний агар (кат. виробника 1011), агар DCLS (кат. виробника 1045).
Інкубуйте планшети XLD перевернутими при 34-38 ºC протягом 24±3 годин. Інкубуйте друге селективне середовище відповідно до інструкцій виробника.
- Підтвердження:
Пересадіть колонії ймовірної сальмонели та підтвердьте їхню ідентичність біохімічними та серологічними тестами.
Замовити агар XLD (ксилозо-лізин-дезоксихолатний) Conda 500 г 1274 можна через Кошик покупця або зв’язавшись з менеджером ТОВ «ЛОГІКЛАБГРУПА» за телефоном (044) 363-17-74, 067 011-17-74.