Діамантовий зелений жовчний агар є цінним інструментом для оцінки рівня забруднення зразків води, різних харчових продуктів та інших продуктів. Він використовує основний фуксин для розрізнення бактерій, що ферментують лактозу, і бактерій, які не ферментують лактозу. Коли організми, які ферментують лактозу, як-от Escherichia coli, виробляють кислоту, вони утворюють характерні червоні колонії з рожевою областю навколо. З іншого боку, неферментатори лактози дають безбарвні та прозорі колонії.
Желатиновий пептон постачає незамінний азот, вітаміни, мінерали та амінокислоти, необхідні для росту. Лактоза служить ферментованим вуглеводом, забезпечуючи вуглець і енергію. Бичача жовч і діамантовий зелений ефективно пригнічують більшість грампозитивних бактерій і більшість грамнегативних, за винятком коліформ. Еріоглауцин і основний фуксин разом вказують рН середовища, а монокалійфосфат діє як буферна система. Як затверджувач використовують бактеріологічний агар.
Для підрахунку коліформних бактерій використовуються розведення зразків, що дає від 10 до 50 колоній на чашку за допомогою методу наливної чашки. Інкубацію слід проводити при 35±2 °C протягом 18-24 годин. Колонії кишкової палички мають яскраво виражену червону центральну зону, оточену рожевим ореолом, чітко виділену на рівномірно блакитному фоні середовища. Види Salmonella, які не ферментують лактозу, утворюють колонії від безбарвних до блідо-рожевих.
Середовище чутливе до світла, що може знизити його ефективність і спричинити зміну кольору від синього до фіолетового або рожевого. Тому важливо готувати середовище безпосередньо перед використанням і зберігати його в темряві протягом якомога меншого часу, якщо це необхідно.
Склад у г/л:
Агар бактеріологічний - 10,15
Основний фуксин - 0,0776
Діамантовий зелений - 0,000029
Пептон желатиновий 8,25
Лактоза 1,9
Монокалійфосфат 0,0153
Бича жовч 0,00295
Сульфіт натрію 0,205
Еріоглауцин 0,0649
Інструкція із застосування:
Інокультивують та інкубують при температурі 35±2 ºC протягом 18-24 годин.
Замовити діамантовий зелений жовчний агар Conda 500 г можна через Кошик покупця, або зв'язавшись з менеджером ТОВ «ЛОГІКЛАБГРУПА» за телефоном (044) 363-17-74, 067 011-17-74.
Желатиновий пептон постачає незамінний азот, вітаміни, мінерали та амінокислоти, необхідні для росту. Лактоза служить ферментованим вуглеводом, забезпечуючи вуглець і енергію. Бичача жовч і діамантовий зелений ефективно пригнічують більшість грампозитивних бактерій і більшість грамнегативних, за винятком коліформ. Еріоглауцин і основний фуксин разом вказують рН середовища, а монокалійфосфат діє як буферна система. Як затверджувач використовують бактеріологічний агар.
Для підрахунку коліформних бактерій використовуються розведення зразків, що дає від 10 до 50 колоній на чашку за допомогою методу наливної чашки. Інкубацію слід проводити при 35±2 °C протягом 18-24 годин. Колонії кишкової палички мають яскраво виражену червону центральну зону, оточену рожевим ореолом, чітко виділену на рівномірно блакитному фоні середовища. Види Salmonella, які не ферментують лактозу, утворюють колонії від безбарвних до блідо-рожевих.
Середовище чутливе до світла, що може знизити його ефективність і спричинити зміну кольору від синього до фіолетового або рожевого. Тому важливо готувати середовище безпосередньо перед використанням і зберігати його в темряві протягом якомога меншого часу, якщо це необхідно.
Склад у г/л:
Агар бактеріологічний - 10,15
Основний фуксин - 0,0776
Діамантовий зелений - 0,000029
Пептон желатиновий 8,25
Лактоза 1,9
Монокалійфосфат 0,0153
Бича жовч 0,00295
Сульфіт натрію 0,205
Еріоглауцин 0,0649
Інструкція із застосування:
Інокультивують та інкубують при температурі 35±2 ºC протягом 18-24 годин.
Замовити діамантовий зелений жовчний агар Conda 500 г можна через Кошик покупця, або зв'язавшись з менеджером ТОВ «ЛОГІКЛАБГРУПА» за телефоном (044) 363-17-74, 067 011-17-74.