Бульйон МакКонки використовується для культивування грамнегативних та ферментуючих лактозу бацил у харчовій продукції та воді; для визначення кишкової палички у молоці, воді та інших продуктах.
Склад, г/л:
- бромкрезоловий пурпурний – 0, 01;
- бичача жовч - 5;
- желатин панкреатичний гідролізат – 20;
- лактози моногідрат – 10.
Інструкція з виготовлення.
Необхідно розвести 35 г бульйону в 1 літрі дистильованої води, потім ретельно перемішати та розчинити при нагріванні та частому перемішуванні. Кип'ятити 1 хвилину до розчинення.
Для аналізів зразків обсяг яких 10 мл необхідно приготувати середовище із подвійною концентрацією. Розлити по 10 мл у пробірки з пробірками для збору Газ Дарема для виявлення газу для зразків об'ємом 1 мл або менше і помістити в автоклав на 15 хвилин при 121 С.
Якісний контроль.
Зовнішній вигляд – дрібний порошок.
Сухе середовище – бежевого кольору.
Готове середовище – пурпурового кольору.
Розчинність - без залишку.
рН (при 25 º) 7, 3 ± 0, 2.
Мікробіологічне тестування (відповідно до Європейської фармакопеї).
Escherichia coli ATCC 8739 та Staphylococcus aureus ATCC 6538:
Умови інкубації – протягом 24 – 48 годин при 42-44 ºC.
Умови інокуляції - продуктивність (< = 100 КУО) / Інгібіторність (> = 100 КУО).
Інші штами – умови інкубації: протягом 18-24 годин при 35±2 ºC.
Мікроорганізми: Специфікація: Характерна реакція:
Klebsiella aerogenes ATCC 13048 хороше зростання
Salmonella enteritidis ATCC 13076 помірне зростання кислота (-), газ (-)
Escherichia coli ATCC 25922 хороше зростання кислота(+), газ(+)
Staphylococcus aureus ATCC 25923 інгібується -
Staphylococcus aureus ATCC 6538 інгібується -
Escherichia coli ATCC 8739 хороше зростання кислота(+), газ(+)
Виробництво - Іспанія, Conda. Термін зберігання – 5 років. Зберігати у щільно закритій тарі в діапазоні 2 - 25°С.
Замовити можна через Кошик покупця або зв'язавшись з менеджером ТОВ «ЛОГІКЛАБГРУПА» за телефонами 044 363 17 74, 067 011 17 74, 050 010 47 74.
Склад, г/л:
- бромкрезоловий пурпурний – 0, 01;
- бичача жовч - 5;
- желатин панкреатичний гідролізат – 20;
- лактози моногідрат – 10.
Інструкція з виготовлення.
Необхідно розвести 35 г бульйону в 1 літрі дистильованої води, потім ретельно перемішати та розчинити при нагріванні та частому перемішуванні. Кип'ятити 1 хвилину до розчинення.
Для аналізів зразків обсяг яких 10 мл необхідно приготувати середовище із подвійною концентрацією. Розлити по 10 мл у пробірки з пробірками для збору Газ Дарема для виявлення газу для зразків об'ємом 1 мл або менше і помістити в автоклав на 15 хвилин при 121 С.
Якісний контроль.
Зовнішній вигляд – дрібний порошок.
Сухе середовище – бежевого кольору.
Готове середовище – пурпурового кольору.
Розчинність - без залишку.
рН (при 25 º) 7, 3 ± 0, 2.
Мікробіологічне тестування (відповідно до Європейської фармакопеї).
Escherichia coli ATCC 8739 та Staphylococcus aureus ATCC 6538:
Умови інкубації – протягом 24 – 48 годин при 42-44 ºC.
Умови інокуляції - продуктивність (< = 100 КУО) / Інгібіторність (> = 100 КУО).
Інші штами – умови інкубації: протягом 18-24 годин при 35±2 ºC.
Мікроорганізми: Специфікація: Характерна реакція:
Klebsiella aerogenes ATCC 13048 хороше зростання
Salmonella enteritidis ATCC 13076 помірне зростання кислота (-), газ (-)
Escherichia coli ATCC 25922 хороше зростання кислота(+), газ(+)
Staphylococcus aureus ATCC 25923 інгібується -
Staphylococcus aureus ATCC 6538 інгібується -
Escherichia coli ATCC 8739 хороше зростання кислота(+), газ(+)
Виробництво - Іспанія, Conda. Термін зберігання – 5 років. Зберігати у щільно закритій тарі в діапазоні 2 - 25°С.
Замовити можна через Кошик покупця або зв'язавшись з менеджером ТОВ «ЛОГІКЛАБГРУПА» за телефонами 044 363 17 74, 067 011 17 74, 050 010 47 74.