Агар декстроза-триптонний із крохмалем Conda 500 г 1146

Під замовлення

Агар декстроза-триптонний із крохмалем Conda 500 г 1146

Під замовлення
Модель:
Х0385671
0 відгуків | Написати відгук
0.00 грн
 Купити
  • Опис
  • Відгуків (0)
Селективне збагачення кислими бактеріями
Галузь: харчова

Агар декстроза-триптонний із крохмалем використовується для сприяння розмноженню термофільних і мезофільних мікроорганізмів, що спричиняють псування консервованих продуктів. Виникнення плоского кислого псування пов'язане з двома видами бактерій - Bacillus coagulans і Bacillus stearothermophilus. Цей тип псування виникає переважно в низькокислотних продуктах.
Важливо зазначити, що самі по собі плоскі кислі спори не є патогенними. Однак, якщо продукт не був належним чином охолоджений, ці спори можуть розмножуватися, що призводить до скорочення терміну зберігання консервів. Результатом псування продуктів харчування плоскими кислими мікроорганізмами часто є відчутний кислий аромат і смак.
До складу середовища входить триптон як джерело азоту, вітамінів, мінералів та амінокислот, необхідних для росту. Декстроза слугує ферментованим вуглеводом, пропонуючи як вуглець, так і енергію. Крохмаль, присутній у середовищі, функціонує як стимулятор росту, а також діє як колоїдний протектор, запобігаючи утворенню токсичних побічних продуктів під час розвитку мікроорганізмів. Як індикатор рН використовується бромокрезоловий фіолетовий, який змінює свій колір з фіолетового на жовтий, коли в результаті ферментації декстрози утворюється кислота. Для застигання середовища додають бактеріологічний агар.

Склад у г/л:
Декстроза - 5
Агар бактеріологічний - 14
Бромкрезоловий пурпурний - 0,04
Розчинний крохмаль - 2
Триптон — 10

Інструкція із застосування
- Посійте підготовлений зразок і інкубуйте планшети при температурі 55±2°C протягом 40-48 годин.
- Зміна кольору середовища з фіолетового на жовтий свідчить про ферментацію декстрози.

Замовити агар декстроза-триптонний із крохмалем Conda 500 г 1146 можна через Кошик покупця або зв’язавшись з менеджером ТОВ «ЛОГІКЛАБГРУПА» за телефоном (044) 363-17-74, 067 011-17-74.

Написать отзыв