Агар дезоксихолатний лактозний Conda 500 г 1025

Під замовлення

Агар дезоксихолатний лактозний Conda 500 г 1025

Під замовлення
Модель:
Х0385687
0 відгуків | Написати відгук
0.00 грн
 Купити
  • Опис
  • Відгуків (0)
Дезоксихолатний лактозний агар є слабоселективним та диференціальним середовищем, призначеним для виділення грамнегативних кишкових паличок. Його основне використання — виділення та підрахунок коліформ у воді, стічних водах, молоці та молочних продуктах.
Дезоксихолат і цитратні солі, присутні в середовищі, перешкоджають росту грампозитивних організмів. Бактеріологічний пептон забезпечує незамінний азот, вітаміни, мінерали та амінокислоти, необхідні для росту бактерій. Лактоза служить зброджуваним вуглеводом, постачаючи вуглець і енергію для розвитку мікробів. Хлорид натрію забезпечує необхідні електроліти для транспортування та підтримки осмотичного балансу. Індикатор pH, нейтрально-червоний, допомагає розрізняти різні типи колоній. Бактеріологічний агар виконує роль затвердіючого агента, дозволяючи середовищу затвердіти та сформувати пластинки.
Як правило, середовище використовується для підрахунку коліформ за допомогою методу розведення. Це передбачає додавання 1 мл бажаного розчину в порожню чашку Петрі та виливання його в охолоджене (45-50 °C) середовище. Якщо досліджуваний продукт не був розбавлений, наприклад пастеризоване молоко, його можна безпосередньо додати до розтопленого середовища та розлити по тарілках. Рекомендується наносити другий шар середовища на пластину після початкового застигання.
Колонії кишкової палички на цьому середовищі виглядають лінзоподібними та мають рожевий або яскраво-червоний колір. Диференціація заснована на ферментації лактози: ферментатори лактози в присутності нейтрально-червоного відображають червоні колонії, тоді як неферментатори (наприклад, Salmonella та Shigella) утворюють безбарвні колонії. Якщо другий шар не використовується, колонії Escherichia coli, які розвиваються на поверхні пластини, будуть великими та рожевими, тоді як колонії Enterobacter aerogenes виглядають блідими з рожевим центром.

Состав в г/л:
Агар бактериологический – 15
Бактериологический пептон – 10
Лактоза – 10
Нейтральный красный – 0,03
Натрий хлорид - 5
Цитрат натрия – 2
Дезоксихолат натрия - 0,5

Инструкция по применению
Инкубируйте при 35±2 ºC в течение 18-24 часов.

Написать отзыв