Диференціальний агар WL служить селективним середовищем, яке використовується для виділення та підрахунку мікробної флори. Він зазвичай використовується в поєднанні з WL Nutrient Agar (кат. виробника 1086) для моніторингу виробництва пива та інших процесів бродіння за участю дріжджів. Ці середовища знаходять широке застосування у виробництві оцту, хлібних дріжджів, виноградарстві та виноробстві, а також у виробництві спиртних напоїв. У виробництві дріжджів для пекарень і лікеро-горілчаних заводів рН середовища доводять до 6,5.Це середовище сприяє селективному росту дріжджів у ферментаційних рідинах, які містять суміш мікрофлори, що включає гриби та бактерії. Коли популяція дріжджів відносно низька, певні бактерії також можна виявити.
Компоненти диференціального агару WL та їхні функції такі:триптон забезпечує необхідний азот, вітаміни, мінерали та амінокислоти, необхідні для росту мікробів.Декстроза діє як ферментований вуглевод, забезпечуючи вуглець та енергію.Дріжджовий екстракт служить джерелом вітамінів, зокрема вітамінів групи В.Монокалій фосфат виконує роль буфера.Хлориди калію, кальцію та заліза постачають необхідні іони для підтримки осмотичного балансу.
Джерелами двовалентних катіонів служать сульфати магнію і марганцю. Бромкрезоловий фіолетовий діє як індикатор pH.Затверджувачем виступає бактеріологічний агар. Додавання 0,004 грама циклогексиміду перетворює формулу WL Nutrient на диференціальне середовище. Це пригнічує розвиток дріжджів і цвілі, одночасно сприяючи значному розмноженню бактерій, присутніх у ферментаційних рідинах, що дозволяє їх подальшу ідентифікацію та підрахунок.
Склад у г/л:
Декстроза - 50
Агар бактеріологічний - 20
Бромкрезоловий зелений - 0,022
Кальцію хлорид - 0,125
Циклогексимід - 0,004
Хлорид заліза - 0,0025
Сульфат магнію - 0,125
Манганаза сульфат - 0,0025
Монокалійфосфат - 0,55
Калій хлорид - 0,425
Триптон - 5
Дріжджовий екстракт — 4
Інструкція із застосування
- Інокулюйте початкову суспензію та/або розведений зразок.
- Витягніть посівний матеріал стерильною петлею на поверхню агару.
- Інкубуйте чашки в перевернутому положенні при температурі 35±2 ºC протягом 24-48 годин.
Час і температура інкубації є важливими факторами залежно від типу дріжджів. Загалом доречною є температура 25°C для пивних дріжджів і 30°C для хлібних та інших спиртових дріжджів. Час інкубації коливається від 2 до 7 днів і до 14 днів, залежно від виявленої флори.
Замовити диференціальний агар WL Conda 500 1023 г можна через Кошик покупця, або зв'язавшись з менеджером ТОВ «ЛОГІКЛАБГРУПА» за телефоном (044) 363-17-74, 067 011-17-74.
Компоненти диференціального агару WL та їхні функції такі:триптон забезпечує необхідний азот, вітаміни, мінерали та амінокислоти, необхідні для росту мікробів.Декстроза діє як ферментований вуглевод, забезпечуючи вуглець та енергію.Дріжджовий екстракт служить джерелом вітамінів, зокрема вітамінів групи В.Монокалій фосфат виконує роль буфера.Хлориди калію, кальцію та заліза постачають необхідні іони для підтримки осмотичного балансу.
Джерелами двовалентних катіонів служать сульфати магнію і марганцю. Бромкрезоловий фіолетовий діє як індикатор pH.Затверджувачем виступає бактеріологічний агар. Додавання 0,004 грама циклогексиміду перетворює формулу WL Nutrient на диференціальне середовище. Це пригнічує розвиток дріжджів і цвілі, одночасно сприяючи значному розмноженню бактерій, присутніх у ферментаційних рідинах, що дозволяє їх подальшу ідентифікацію та підрахунок.
Склад у г/л:
Декстроза - 50
Агар бактеріологічний - 20
Бромкрезоловий зелений - 0,022
Кальцію хлорид - 0,125
Циклогексимід - 0,004
Хлорид заліза - 0,0025
Сульфат магнію - 0,125
Манганаза сульфат - 0,0025
Монокалійфосфат - 0,55
Калій хлорид - 0,425
Триптон - 5
Дріжджовий екстракт — 4
Інструкція із застосування
- Інокулюйте початкову суспензію та/або розведений зразок.
- Витягніть посівний матеріал стерильною петлею на поверхню агару.
- Інкубуйте чашки в перевернутому положенні при температурі 35±2 ºC протягом 24-48 годин.
Час і температура інкубації є важливими факторами залежно від типу дріжджів. Загалом доречною є температура 25°C для пивних дріжджів і 30°C для хлібних та інших спиртових дріжджів. Час інкубації коливається від 2 до 7 днів і до 14 днів, залежно від виявленої флори.
Замовити диференціальний агар WL Conda 500 1023 г можна через Кошик покупця, або зв'язавшись з менеджером ТОВ «ЛОГІКЛАБГРУПА» за телефоном (044) 363-17-74, 067 011-17-74.