Селективне середовище для підрахунку Streptococcus thermophilus у йогуртах
Промисловість: молочні продукти
Це рекомендоване середовище для культивування молочнокислих стрептококів та їх бактеріофагів, що містяться в йогуртах та інших молочних продуктах.
Високі концентрації гліцерофосфату в середовищі слугують регулятором рН і пригнічують розвиток Lactobacillus bulgaricus, тоді як аскорбінова кислота активно сприяє росту молочнокислих стрептококів. До складу входять яловичий екстракт, триптон та соєвий пептон, які забезпечують необхідний для росту азот, вітаміни, мінерали та амінокислоти. Дріжджовий екстракт слугує джерелом вітамінів групи В. Гліцерофосфат натрію діє як буферний агент, а сульфат магнію вносить іони, необхідні для різних ферментативних реакцій, включаючи реплікацію ДНК, і слугує буфером. Бактеріологічний агар виконує функцію затверджувача.
Склад у г/л:
Аскорбінова кислота - 0,5
Бактеріологічний агар - 11
Яловичий екстракт - 5
Гліцерофосфат натрію - 19
Магній сульфат - 0,25
Соєвий пептон - 5
Триптон - 5
Дріжджовий екстракт — 2,5
Інструкція із застосування:
Метод посіву на пластинку:
1. Налийте 12-15 мл розплавленого агару в чашку Петрі і дайте йому застигнути.
2. Внесіть 10 мкл початкової суспензії та/або розведеного зразка.
3. Розподіліть посівний матеріал по поверхні агару за допомогою стерильної петлі.
4. Інкубуйте чашки в перевернутому стані при температурі 35±2 ºC протягом 24-48 годин.
Замовити cередовище ESTY Conda 500 г 1555 можна через Кошик покупця або зв’язавшись з менеджером ТОВ «ЛОГІКЛАБГРУПА» за телефоном (044) 363-17-74, 067 011-17-74.
Промисловість: молочні продукти
Це рекомендоване середовище для культивування молочнокислих стрептококів та їх бактеріофагів, що містяться в йогуртах та інших молочних продуктах.
Високі концентрації гліцерофосфату в середовищі слугують регулятором рН і пригнічують розвиток Lactobacillus bulgaricus, тоді як аскорбінова кислота активно сприяє росту молочнокислих стрептококів. До складу входять яловичий екстракт, триптон та соєвий пептон, які забезпечують необхідний для росту азот, вітаміни, мінерали та амінокислоти. Дріжджовий екстракт слугує джерелом вітамінів групи В. Гліцерофосфат натрію діє як буферний агент, а сульфат магнію вносить іони, необхідні для різних ферментативних реакцій, включаючи реплікацію ДНК, і слугує буфером. Бактеріологічний агар виконує функцію затверджувача.
Склад у г/л:
Аскорбінова кислота - 0,5
Бактеріологічний агар - 11
Яловичий екстракт - 5
Гліцерофосфат натрію - 19
Магній сульфат - 0,25
Соєвий пептон - 5
Триптон - 5
Дріжджовий екстракт — 2,5
Інструкція із застосування:
Метод посіву на пластинку:
1. Налийте 12-15 мл розплавленого агару в чашку Петрі і дайте йому застигнути.
2. Внесіть 10 мкл початкової суспензії та/або розведеного зразка.
3. Розподіліть посівний матеріал по поверхні агару за допомогою стерильної петлі.
4. Інкубуйте чашки в перевернутому стані при температурі 35±2 ºC протягом 24-48 годин.
Замовити cередовище ESTY Conda 500 г 1555 можна через Кошик покупця або зв’язавшись з менеджером ТОВ «ЛОГІКЛАБГРУПА» за телефоном (044) 363-17-74, 067 011-17-74.