Селективний підрахунок ентеробактерій
Виявлення ентеробактерій
Фіолетово-червоний жовчний агар з додаванням лактози та глюкози (скорочено VRBLG) рекомендований для селективного вирощування грамнегативних бактерій, які ферментують лактозу та глюкозу.
Компоненти, що сприяють росту, включають желатиновий панкреатичний фермент, який забезпечує азот, вітаміни, мінерали та амінокислоти, необхідні для росту бактерій. Дріжджовий екстракт є важливим джерелом вітамінів, особливо групи В. Для забезпечення енергією до складу входять вуглеводи у вигляді лактози та глюкози. Інгібуючі властивості щодо грампозитивних бактерій обумовлені наявністю жовчних солей і кристалічного фіолетового.У якості індикатора рН використовується нейтральний червоний. Для забезпечення належного транспорту та осмотичної рівноваги, необхідні електроліти забезпечуються хлоридом натрію. Затвердіння середовища досягається додаванням бактеріологічного агару.
Склад у г/л:
Бактеріологічний агар - 15
Жовчні солі - 1,5
Фіолетовий кристалічний - 0,002
Желатиновий панкреатичний фермент - 7
Глюкози моногідрат - 10
Лактози моногідрат - 10
Нейтральний червоний - 0,03
Натрію хлорид - 5
Дріжджовий екстракт — 3
Інструкція із застосування
Для виявлення Enterobacteriaceae:
- Підготуйте зразок, використовуючи лактозний бульйон (кат. виробника 1206), гомогенізуйте та інкубуйте при 35±2 ºC протягом 2-5 годин, цього часу достатньо для відновлення бактерій, але недостатньо для росту.
- Після змішування з бульйоном Mossel EE (кат. виробника 1202) у співвідношенні 1:100 мл та інкубації при 35±2 ºC протягом 18-24 годин пересійте на агар фіолетово-червоний жовчний з лактозою і глюкозою для отримання селективної ізоляції.
- Інкубуйте при 35±2 ºC протягом 18–24 годин.
Замовити агар фіолетово-червоний жовчний з лактозою і глюкозою Conda 500 г 1144 можна через Кошик покупця або зв’язавшись з менеджером ТОВ «ЛОГІКЛАБГРУПА» за телефоном (044) 363-17-74, 067 011-17-74.
Виявлення ентеробактерій
Фіолетово-червоний жовчний агар з додаванням лактози та глюкози (скорочено VRBLG) рекомендований для селективного вирощування грамнегативних бактерій, які ферментують лактозу та глюкозу.
Компоненти, що сприяють росту, включають желатиновий панкреатичний фермент, який забезпечує азот, вітаміни, мінерали та амінокислоти, необхідні для росту бактерій. Дріжджовий екстракт є важливим джерелом вітамінів, особливо групи В. Для забезпечення енергією до складу входять вуглеводи у вигляді лактози та глюкози. Інгібуючі властивості щодо грампозитивних бактерій обумовлені наявністю жовчних солей і кристалічного фіолетового.У якості індикатора рН використовується нейтральний червоний. Для забезпечення належного транспорту та осмотичної рівноваги, необхідні електроліти забезпечуються хлоридом натрію. Затвердіння середовища досягається додаванням бактеріологічного агару.
Склад у г/л:
Бактеріологічний агар - 15
Жовчні солі - 1,5
Фіолетовий кристалічний - 0,002
Желатиновий панкреатичний фермент - 7
Глюкози моногідрат - 10
Лактози моногідрат - 10
Нейтральний червоний - 0,03
Натрію хлорид - 5
Дріжджовий екстракт — 3
Інструкція із застосування
Для виявлення Enterobacteriaceae:
- Підготуйте зразок, використовуючи лактозний бульйон (кат. виробника 1206), гомогенізуйте та інкубуйте при 35±2 ºC протягом 2-5 годин, цього часу достатньо для відновлення бактерій, але недостатньо для росту.
- Після змішування з бульйоном Mossel EE (кат. виробника 1202) у співвідношенні 1:100 мл та інкубації при 35±2 ºC протягом 18-24 годин пересійте на агар фіолетово-червоний жовчний з лактозою і глюкозою для отримання селективної ізоляції.
- Інкубуйте при 35±2 ºC протягом 18–24 годин.
Замовити агар фіолетово-червоний жовчний з лактозою і глюкозою Conda 500 г 1144 можна через Кошик покупця або зв’язавшись з менеджером ТОВ «ЛОГІКЛАБГРУПА» за телефоном (044) 363-17-74, 067 011-17-74.