Для підтвердження наявності ентеробактерій та Pseudomonas spp.
Промисловість: вода / харчова промисловість / молочні продукти
Нормативні документи: ISO 11059 / ISO 11133 / ISO 21528
Агар глюкозний BCP призначений для розрізнення ентеробактерій у зразках сечі, води та харчових продуктів. Його диференціація базується на ферментації декстрози.
До складу агару входять триптон і дріжджовий екстракт, які забезпечують необхідний азот, вітаміни, мінерали та амінокислоти, необхідні для росту. D-глюкоза слугує ферментованим вуглеводом, пропонуючи вуглець та енергію. Хлорид натрію забезпечує необхідні електроліти для клітинного транспорту та осмотичного балансу. Бромокрезоловий фіолетовий слугує індикатором рН, а бактеріологічний агар виконує фунцію затверджувача.
Склад у г/л:
Бактеріологічний агар - 15
Бромокрезоловий фіолетовий - 0,015
D-глюкоза - 10
Натрію хлорид - 5
Триптон - 10
Дріжджовий екстракт — 1,5
Інструкція із застосування:
Для підрахунку Pseudomonas spp. у молоці та молочних продуктах виконайте такі дії:
1. Приготуйте вихідну суспензію та необхідні розведення.
2. Перенесіть 0,1 мл досліджуваного зразка або 0,1 мл початкової суспензії на пластину PPA (Pseudomonas P-Agar). Повторіть цей крок для наступних розведень.
3. Інкубуйте планшети при температурі 25±1 ºC протягом 48±2 годин.
4. Відберіть окремі колонії з пластин PPA для підтвердження і перенесіть їх на пластини з поживним агаром. Інкубуйте ці пластини при 25±1 ºC протягом 24-48 годин.
5. Для підтвердження проведіть оксидазну реакцію та тест на ферментацію глюкози.
6. Для тесту на ферментацію глюкози перенесіть колонію з поживного агару на пробірки з глюкозним агаром БКП (бромокрезоловий фіолетовий). Інкубуйте ці пробірки при 25±1 ºC протягом 24±3 годин, не закриваючи їх герметично.
7. Визначте колонії, які показують позитивну оксидазну реакцію (+), але негативний результат ферментації глюкози (-), як колонії Pseudomonas.
Замовити агар глюкозний Conda 500 г 1320 можна через Кошик покупця або зв’язавшись з менеджером ТОВ «ЛОГІКЛАБГРУПА» за телефоном (044) 363-17-74, 067 011-17-74.
Промисловість: вода / харчова промисловість / молочні продукти
Нормативні документи: ISO 11059 / ISO 11133 / ISO 21528
Агар глюкозний BCP призначений для розрізнення ентеробактерій у зразках сечі, води та харчових продуктів. Його диференціація базується на ферментації декстрози.
До складу агару входять триптон і дріжджовий екстракт, які забезпечують необхідний азот, вітаміни, мінерали та амінокислоти, необхідні для росту. D-глюкоза слугує ферментованим вуглеводом, пропонуючи вуглець та енергію. Хлорид натрію забезпечує необхідні електроліти для клітинного транспорту та осмотичного балансу. Бромокрезоловий фіолетовий слугує індикатором рН, а бактеріологічний агар виконує фунцію затверджувача.
Склад у г/л:
Бактеріологічний агар - 15
Бромокрезоловий фіолетовий - 0,015
D-глюкоза - 10
Натрію хлорид - 5
Триптон - 10
Дріжджовий екстракт — 1,5
Інструкція із застосування:
Для підрахунку Pseudomonas spp. у молоці та молочних продуктах виконайте такі дії:
1. Приготуйте вихідну суспензію та необхідні розведення.
2. Перенесіть 0,1 мл досліджуваного зразка або 0,1 мл початкової суспензії на пластину PPA (Pseudomonas P-Agar). Повторіть цей крок для наступних розведень.
3. Інкубуйте планшети при температурі 25±1 ºC протягом 48±2 годин.
4. Відберіть окремі колонії з пластин PPA для підтвердження і перенесіть їх на пластини з поживним агаром. Інкубуйте ці пластини при 25±1 ºC протягом 24-48 годин.
5. Для підтвердження проведіть оксидазну реакцію та тест на ферментацію глюкози.
6. Для тесту на ферментацію глюкози перенесіть колонію з поживного агару на пробірки з глюкозним агаром БКП (бромокрезоловий фіолетовий). Інкубуйте ці пробірки при 25±1 ºC протягом 24±3 годин, не закриваючи їх герметично.
7. Визначте колонії, які показують позитивну оксидазну реакцію (+), але негативний результат ферментації глюкози (-), як колонії Pseudomonas.
Замовити агар глюкозний Conda 500 г 1320 можна через Кошик покупця або зв’язавшись з менеджером ТОВ «ЛОГІКЛАБГРУПА» за телефоном (044) 363-17-74, 067 011-17-74.