Агар хромогенний TBX (X-глюкуронід триптонової жовчі) ISO 16649 Conda 20 тарілок 982

Під замовлення

Агар хромогенний TBX (X-глюкуронід триптонової жовчі) ISO 16649 Conda 20 тарілок 982

Під замовлення
Модель:
Х0385736
0 відгуків | Написати відгук
0.00 грн
 Купити
  • Опис
  • Відгуків (0)
Призначення: селективне та диференціальне тверде середовище для виявлення та підрахунку ß-глюкуронідасепозитивної Escherichia coli згідно з ISO
Інформація про упаковку: 1 коробка з 2 пачками по 10 пластин/пачка

Escherichia coli, що володіє ß-D-глюкуронідазою, відрізняється від інших варіантів кишкової палички завдяки своїй особливій ферментативній активності. Ця ознака забезпечує чіткий метод диференціації. Однак варто зазначити, що невеликий відсоток (менше 3-4%) штамів кишкової палички не мають цього ферменту. У лабораторних умовах штами E. coli, здатні виробляти ß-D-глюкуронідазу, ідентифікують за допомогою процесу, що включає поглинання хромогенного субстрату, відомого як X-ß-D-глюкуронід. Коли цей субстрат поглинається, бактеріальний фермент ß-D-глюкуронідаза діє на нього, розриваючи зв'язок між Х-фракцією хромофору та ß-D-глюкуронідом. У результаті вивільнена Х-фракція взаємодіє з клітинами E. coli, внаслідок чого вони набувають характерного синьо-зеленого відтінку, що спостерігається при утворенні колоній.

Cклад у г/л:
Триптон - 20
Жовчні солі - 1.5
Агар - 15
5-Бром-4-хлор-3-індоксил-ß-D-глюкуронід - 0.075

Інструкція із застосування:
Для виявлення кишкової палички та безпосереднього відбору мікроорганізмів використовують два основні методи: прямий посів та мембранна інкубація.
1. Метод прямого посіву:
- досліджуваний зразок розводять і наносять на агар TBX. Потім пластини інкубують при 44ºC протягом 20-24 годин. Протягом цього періоду колонії E. coli можна ідентифікувати за синім забарвленням, що зумовлено наявністю ферменту ß-D-глюкуронідази.
2. Метод мембранної інкубації:
- передбачає нанесення досліджуваного зразка на мембранний фільтр. Спочатку мембрану інкубують при 37ºC протягом 4 годин. Після цієї початкової інкубації мембрани переносять на пластини з агаром TBX і інкубують при 44ºC протягом додаткових 20-24 годин. Цей метод також ґрунтується на активності глюкуронідази для отримання синіх колоній E. coli.

Замовити агар хромогенний TBX (X-глюкуронід триптонової жовчі) ISO 16649 Conda 20 тарілок 982 можна через Кошик покупця або зв’язавшись з менеджером ТОВ «ЛОГІКЛАБГРУПА» за телефоном (044) 363-17-74, 067 011-17-74.

Написать отзыв