Жовчний ескулін-азидний агар — це модифікована версія жовчного ескулінового агару (кат. виробника 1031), що містить азид натрію як інгібітор і знижує концентрацію жовчі. Це модифіковане середовище забезпечує підвищену селективність, зберігаючи швидкий ріст і ефективне відновлення ентерококів. Характерною особливістю ентерококів є їх здатність гідролізувати ескулін у присутності жовчі. Організми, які позитивно гідролізують ескулін, розщеплюють глікозид ескулін на ескулетин і декстрозу. Потім ескулетин реагує з цитратом амонію заліза, що призводить до утворення темно-коричневих або чорних колоній.
Ентерококи не пригнічуються бичачою жовчю, на відміну від інших грампозитивних бактерій, тоді як азид натрію пригнічує грамнегативні бактерії. Поживні речовини, необхідні для росту, забезпечують триптон, пептон і дріжджовий екстракт, а хлорид натрію підтримує осмотичний баланс. Затверджувачем середовища служить бактеріологічний агар.
Наявність кишкових ентерококів вказує на фекальну контамінацію, особливо якщо контамінація відбулася задовго до аналізу, а менш стійкі бактерії кишкової палички, такі як Escherichia coli, могли вже загинути. Здатність переносити жовч і гідролізувати ескулін є надійним імовірним тестом для ідентифікації ентерококів, оскільки він викликає позитивну реакцію коричневого кольору навколо колоній.
Склад у г/л:
Агар бактеріологічний - 15
Ескулін - 1
Цитрат заліза амонію - 0,5
Бича жовч - 10
Пептон - 3
Азид натрію - 0,15
Натрій хлорид - 5
Триптон - 17
Дріжджовий екстракт — 5
Інструкція із застосування
Для виявлення та підрахунку ентерококів згідно з ISO 7899-2:
- Відфільтруйте відміряний об'єм води через мембранний фільтр.
- Помістіть мембрану на середовище Slanetz-Bartley (кат. 1109).
- Інкубуйте при 36±2 ºC протягом 44±4 годин.
- Перенесіть мембрану з характерними колоніями, попередньо інкубованими в середовищі Slanetz-Bartley (кат. виробника 1109), не перевертаючи мембрану, на чашку з ескулін-азидним агаром, попередньо нагрітим до 44ºC.
- Інкубуйте при 44±0,5 ºC протягом 2 годин.
- Вважається, що типові колонії, які мають коричнево-чорний колір в навколишньому середовищі, дають позитивну реакцію і зараховуються до кишкових ентерококів.
Замовити жовчний ескулін-азидний агар ISO 7899-2 Conda 500 г можна через Кошик покупця, або зв'язавшись з менеджером ТОВ «ЛОГІКЛАБГРУПА» за телефоном (044) 363-17-74, 067 011-17-74.
Ентерококи не пригнічуються бичачою жовчю, на відміну від інших грампозитивних бактерій, тоді як азид натрію пригнічує грамнегативні бактерії. Поживні речовини, необхідні для росту, забезпечують триптон, пептон і дріжджовий екстракт, а хлорид натрію підтримує осмотичний баланс. Затверджувачем середовища служить бактеріологічний агар.
Наявність кишкових ентерококів вказує на фекальну контамінацію, особливо якщо контамінація відбулася задовго до аналізу, а менш стійкі бактерії кишкової палички, такі як Escherichia coli, могли вже загинути. Здатність переносити жовч і гідролізувати ескулін є надійним імовірним тестом для ідентифікації ентерококів, оскільки він викликає позитивну реакцію коричневого кольору навколо колоній.
Склад у г/л:
Агар бактеріологічний - 15
Ескулін - 1
Цитрат заліза амонію - 0,5
Бича жовч - 10
Пептон - 3
Азид натрію - 0,15
Натрій хлорид - 5
Триптон - 17
Дріжджовий екстракт — 5
Інструкція із застосування
Для виявлення та підрахунку ентерококів згідно з ISO 7899-2:
- Відфільтруйте відміряний об'єм води через мембранний фільтр.
- Помістіть мембрану на середовище Slanetz-Bartley (кат. 1109).
- Інкубуйте при 36±2 ºC протягом 44±4 годин.
- Перенесіть мембрану з характерними колоніями, попередньо інкубованими в середовищі Slanetz-Bartley (кат. виробника 1109), не перевертаючи мембрану, на чашку з ескулін-азидним агаром, попередньо нагрітим до 44ºC.
- Інкубуйте при 44±0,5 ºC протягом 2 годин.
- Вважається, що типові колонії, які мають коричнево-чорний колір в навколишньому середовищі, дають позитивну реакцію і зараховуються до кишкових ентерококів.
Замовити жовчний ескулін-азидний агар ISO 7899-2 Conda 500 г можна через Кошик покупця, або зв'язавшись з менеджером ТОВ «ЛОГІКЛАБГРУПА» за телефоном (044) 363-17-74, 067 011-17-74.