Для перерахування сульфітно-відновлювальних бактерій, що ростуть в анаеробних умовах.
Нормативні документи: ISO 11133 / ISO 15213
До складу середовища входить ферментативний екстракт казеїну та соєвого пептону, які забезпечують необхідний азот, вітаміни, мінерали та амінокислоти, важливі для росту бактерій. Дріжджовий екстракт слугує джерелом вітамінів групи В, необхідних для росту бактерій. Цитрат заліза та дисульфіт натрію слугують індикаторами сірководню (H2S): Clostridium perfringens відновлює сульфіт до сульфіду, який реагує з залізом, утворюючи чорний осад сульфіду заліза, візуально представлений у вигляді чорних колоній.Бактеріологічний агар додається до середовища як затверджувач.
Cклад у г/л:
Ферментативний екстракт казеїну - 15
Бактеріологічний агар - 13,5
Залізоамонійний цитрат - 1
Соєвий пептон - 5
Дріжджовий екстракт - 5
Дисульфіт натрію — 0,5
Інструкція із застосування:
Підрахунок сульфітвідновлювальних бактерій в анаеробних умовах згідно з ISO 15213:
1. Приготуйте середовище з сульфітом заліза в планшетах або пробірках.
2. У чашки внесіть 1 мл першого десяткового розведення (10^-1) для рідких або 1 мл першого десяткового розведення (10^-2) для інших продуктів.
3. У кожну чашку Петрі влийте приблизно по 15 мл агару з сульфітом заліза, ретельно перемішайте і дайте йому застигнути.
4. Після застигання додайте від 5 до 10 мл того ж середовища в чашку в якості основи для посіву.
5. У пробірки внесіть по 1 мл з кожного розведення, обережно перемішайте і дайте середовищу застигнути.
6. Після застигання внесіть 2-3 мл того ж середовища у кожну пробірку у якості основи для посіву.
7. Інкубуйте пластини або пробірки в анаеробних банках при 37±1 ºC протягом 24-48 годин. Якщо є підозра на наявність термофільних бактерій, інкубуйте при 50±1 ºC.
Виявлення та підрахунок спор сульфітредукуючих анаеробів (клостридій) методом мембранної фільтрації згідно ISO 6461:
1. Нагрійте пробу для знищення вегетативних бактерій (75±5 ºC протягом 15 хвилин).
2. Відфільтруйте зразок води через мембранний фільтр.
3. Помістіть фільтр на залізно-сульфітний агар.
4. Інкубуйте при 37±1 ºC протягом 20±4 годин і 44±4 годин в анаеробних умовах.
5. Підрахуйте всі чорні колонії.
Замовити агар залізо-сульфітний Conda 500 г 1559 можна через Кошик покупця або зв’язавшись з менеджером ТОВ «ЛОГІКЛАБГРУПА» за телефоном (044) 363-17-74, 067 011-17-74.
Нормативні документи: ISO 11133 / ISO 15213
До складу середовища входить ферментативний екстракт казеїну та соєвого пептону, які забезпечують необхідний азот, вітаміни, мінерали та амінокислоти, важливі для росту бактерій. Дріжджовий екстракт слугує джерелом вітамінів групи В, необхідних для росту бактерій. Цитрат заліза та дисульфіт натрію слугують індикаторами сірководню (H2S): Clostridium perfringens відновлює сульфіт до сульфіду, який реагує з залізом, утворюючи чорний осад сульфіду заліза, візуально представлений у вигляді чорних колоній.Бактеріологічний агар додається до середовища як затверджувач.
Cклад у г/л:
Ферментативний екстракт казеїну - 15
Бактеріологічний агар - 13,5
Залізоамонійний цитрат - 1
Соєвий пептон - 5
Дріжджовий екстракт - 5
Дисульфіт натрію — 0,5
Інструкція із застосування:
Підрахунок сульфітвідновлювальних бактерій в анаеробних умовах згідно з ISO 15213:
1. Приготуйте середовище з сульфітом заліза в планшетах або пробірках.
2. У чашки внесіть 1 мл першого десяткового розведення (10^-1) для рідких або 1 мл першого десяткового розведення (10^-2) для інших продуктів.
3. У кожну чашку Петрі влийте приблизно по 15 мл агару з сульфітом заліза, ретельно перемішайте і дайте йому застигнути.
4. Після застигання додайте від 5 до 10 мл того ж середовища в чашку в якості основи для посіву.
5. У пробірки внесіть по 1 мл з кожного розведення, обережно перемішайте і дайте середовищу застигнути.
6. Після застигання внесіть 2-3 мл того ж середовища у кожну пробірку у якості основи для посіву.
7. Інкубуйте пластини або пробірки в анаеробних банках при 37±1 ºC протягом 24-48 годин. Якщо є підозра на наявність термофільних бактерій, інкубуйте при 50±1 ºC.
Виявлення та підрахунок спор сульфітредукуючих анаеробів (клостридій) методом мембранної фільтрації згідно ISO 6461:
1. Нагрійте пробу для знищення вегетативних бактерій (75±5 ºC протягом 15 хвилин).
2. Відфільтруйте зразок води через мембранний фільтр.
3. Помістіть фільтр на залізно-сульфітний агар.
4. Інкубуйте при 37±1 ºC протягом 20±4 годин і 44±4 годин в анаеробних умовах.
5. Підрахуйте всі чорні колонії.
Замовити агар залізо-сульфітний Conda 500 г 1559 можна через Кошик покупця або зв’язавшись з менеджером ТОВ «ЛОГІКЛАБГРУПА» за телефоном (044) 363-17-74, 067 011-17-74.