Залізний агар Кліглера Conda 500 г 1042

Під замовлення

Залізний агар Кліглера Conda 500 г 1042

Під замовлення
Модель:
Х0385653
0 відгуків | Написати відгук
0.00 грн
 Купити
  • Опис
  • Відгуків (0)
Залізний агар Кліглера є цінним середовищем, яке використовується для розрізнення грамнегативних ентеробактерій на основі їх здатності ферментувати вуглеводи та виробляти сірководень (H2S). Пептонна суміш забезпечує необхідний азот, вітаміни, мінерали та амінокислоти, необхідні для росту бактерій. Хлорид натрію постачає ключові електроліти для клітинного транспорту та осмотичного балансу.
Декстроза та лактоза входять до числа зброджуваних вуглеводів, і їх бродіння призводить до утворення кислот, на що вказує індикатор фенолового червоного. Це призводить до зміни жовтого кольору для виробництва кислоти та червоного для підлужнення. Відновлення тіосульфату натрію дає сірководень, який реагує з сіллю заліза з утворенням чорного сульфіду заліза. Індикаторами H2S виступають сульфід натрію і цитрат заліза амонію. Затверджувачем служить бактеріологічний агар.
Організми, які не ферментують лактозу, такі як Salmonella та Shigella, спочатку виробляють жовтий колір через утворення кислоти під час ферментації декстрози.
Для отримання оптимальних результатів рекомендується використовувати залізний агар Кліглера в день приготування або розтопити та знову затвердіти перед використанням. Це забезпечує надійність і точність середовища для диференціації ознак бактерій.

Склад у г/л:
Агар бактеріологічний - 15
Декстроза - 1
Цитрат заліза амонію - 0,5
Лактоза - 10
Пептонна суміш - 20
Феноловий червоний - 0,025
Натрій хлорид - 5
Тіосульфат натрію — 0,5

Інструкція із застосування
Для клінічної діагностики тип зразка - бактерії, виділені з калу.
- Інокулюйте пробірки зразком, проколюючи торець і наносячи смуги на поверхню пробірки.
- Інкубуйте пробірки при 35±2 °C протягом 18-24 годин.
- Інтерпретація результатів.

Написать отзыв