Специфікація: диференціальне середовище для ентеробактерій
Упаковка: 1 коробка з 20 тубами, скляні туби 16x113 мм
Середовище полегшує диференціацію ентеробактерій, оцінюючи їхню здатність до дезамінування та декарбоксилювання лізину, що у кінцевому підсумку призводить до утворення сірководню. Спочатку було розроблене для ідентифікації штамів Salmonella arizonae, особливо тих, що демонструють швидку ферментацію лактози.
В агарі лізино-залізному штами, що ферментують лактозу, викликають підкислення, пригнічуючи виробництво сірководню. Крім того,види сальмонел розрізняють за їх здатністю виробляти лізин і декарбоксилювати сірководень.
Пептон желатину та дріжджовий екстракт слугують багатими джерелами азоту, вуглецю, вітамінів та мінералів. Залізоамонійний цитрат і тіосульфат натрію діють як індикатори вироблення сірководню, що призводить до утворення чорного осаду сульфіду заліза. Бромкрезоловий фіолетовий слугує індикатором рН. Цукор, що зброджується - глюкоза, тому ферментація викликає підкислення на дні пробірки, внаслідок чого воно стає жовтим. Лізин слугує субстратом як для лізиндекарбоксилази, так і для лізиндезамінази. Декарбоксилювання лізину у лужному середовищі призводить до зміни кольору на фіолетовий. Дезамінування лізину призводить до утворення сполук червоного або оранжевого кольору, особливо на поверхні середовища у присутності кисню.
У випадках, коли негативні штами лізиндекарбоксилази індукують підкислення на дні пробірки, виявлення утворення сірководню може бути ускладнене. Отже, види Proteus, що продукують сірководень, можуть не викликати почорніння середовища.
Склад у г/л:
Желатиновий пептон - 5.00
Дріжджовий екстракт - 3.00
Декстроза - 1.00
Лізин - 10.0
Залізоамонійний цитрат - 0.50
Натрій тіосульфат - 0.04
Бромокрезоловий пурпуровий - 0.02
Агар - 15.00
Фізичний/хімічний контроль:
Колір - фіолетовий
рН - 6,7 ± 0,2 при 25ºC
Мікробіологічний контроль:
Інокулюють, наносячи укол у задню частину + наносять смужку по нахилу.
Аеробіоз: інкубація при 35 ± 2ºC, зчитування через 18-24 години
Замовити агар лізино-залізний 20 пробірок по 7,5 мл Conda 500 г можна через Кошик покупця або зв’язавшись з менеджером ТОВ «ЛОГІКЛАБГРУПА» за телефоном (044) 363-17-74, 067 011-17-74.
Упаковка: 1 коробка з 20 тубами, скляні туби 16x113 мм
Середовище полегшує диференціацію ентеробактерій, оцінюючи їхню здатність до дезамінування та декарбоксилювання лізину, що у кінцевому підсумку призводить до утворення сірководню. Спочатку було розроблене для ідентифікації штамів Salmonella arizonae, особливо тих, що демонструють швидку ферментацію лактози.
В агарі лізино-залізному штами, що ферментують лактозу, викликають підкислення, пригнічуючи виробництво сірководню. Крім того,види сальмонел розрізняють за їх здатністю виробляти лізин і декарбоксилювати сірководень.
Пептон желатину та дріжджовий екстракт слугують багатими джерелами азоту, вуглецю, вітамінів та мінералів. Залізоамонійний цитрат і тіосульфат натрію діють як індикатори вироблення сірководню, що призводить до утворення чорного осаду сульфіду заліза. Бромкрезоловий фіолетовий слугує індикатором рН. Цукор, що зброджується - глюкоза, тому ферментація викликає підкислення на дні пробірки, внаслідок чого воно стає жовтим. Лізин слугує субстратом як для лізиндекарбоксилази, так і для лізиндезамінази. Декарбоксилювання лізину у лужному середовищі призводить до зміни кольору на фіолетовий. Дезамінування лізину призводить до утворення сполук червоного або оранжевого кольору, особливо на поверхні середовища у присутності кисню.
У випадках, коли негативні штами лізиндекарбоксилази індукують підкислення на дні пробірки, виявлення утворення сірководню може бути ускладнене. Отже, види Proteus, що продукують сірководень, можуть не викликати почорніння середовища.
Склад у г/л:
Желатиновий пептон - 5.00
Дріжджовий екстракт - 3.00
Декстроза - 1.00
Лізин - 10.0
Залізоамонійний цитрат - 0.50
Натрій тіосульфат - 0.04
Бромокрезоловий пурпуровий - 0.02
Агар - 15.00
Фізичний/хімічний контроль:
Колір - фіолетовий
рН - 6,7 ± 0,2 при 25ºC
Мікробіологічний контроль:
Інокулюють, наносячи укол у задню частину + наносять смужку по нахилу.
Аеробіоз: інкубація при 35 ± 2ºC, зчитування через 18-24 години
Замовити агар лізино-залізний 20 пробірок по 7,5 мл Conda 500 г можна через Кошик покупця або зв’язавшись з менеджером ТОВ «ЛОГІКЛАБГРУПА» за телефоном (044) 363-17-74, 067 011-17-74.