Для біохімічного підтвердження Salmonella та Yersinia enterocolitica.
Промисловість: вода / харчова
Норми: ISO 10273 / ISO 19250 / ISO 6579
Лізин-декарбоксилазне середовище є важливим інструментом для біохімічного підтвердження наявності сальмонел шляхом декарбоксилювання лізину.
Коли в це середовище вносять бактерію, здатну ферментувати декстрозу, результатом вироблення кислоти є зниження рН середовища, що викликає зміну кольору індикатора з фіолетового на жовтий. Кисле середовище також провокує активність декарбоксилази. Негативний результат, наприклад, у випадку з ієрсиніями, проявляється жовтим забарвленням через 24 години.
Дріжджовий екстракт служить джерелом необхідних для росту вітамінів групи В. Декстроза є ферментованим вуглеводом, в той час як бромкрезоловий фіолетовий діє як індикатор рН. Лізин додається для виявлення присутності специфічного ферменту, що бере участь у цій біохімічній реакції.
Склад в г/л:
Декстроза - 1
Бромкрезоловий пурпурний - 0,015
Дріжджовий екстракт - 3
Моногідрат лізину — 5
Інструкція із застосування:
Відповідно до ISO 19250 для підтвердження Salmonella spp. в пробах води:
- Отримайте передбачувані колонії після інокуляції зразка в середовищі для селективної ізоляції, такі як агар XLD (кат. виробника 1274) або інші додаткові (агар діамантово-зелений (кат. виробника1143).
- Для підтвердження Salmonella spp. інокулюйте наявні колонії в агар із залізом і потрійним цукром (кат. виробника 1172), агар із сечовиною (кат. виробника 2180) і середовище декарбоксилювання лізину (кат. виробника 1176).
- Інокулюйте середовище середовище лізиндекарбоксилаза значно нижче поверхні рідкого середовища та інкубуйте при 36±2 ºC протягом 24±3 годин.
- Типові культури Salmonella після інкубації мають фіолетовий колір.
Відповідно до ISO 10273 для підтвердження Yersinia enterocolitica:
- Отримайте передбачувані колонії після інокуляції зразка в селективній основі агару для Yersinia CIN (кат. виробника 1126).
- Інокулюйте колонії в середовищі для декарбоксилювання лізину (кат. виробника 1176) безпосередньо під його поверхнею.
- Інкубуйте при температурі 30 °C протягом 24±2 годин.
- Поява фіолетового забарвлення після інкубації свідчить про позитивну реакцію. Якщо колір жовтий, реакція буде негативною.
Замовити середовище лізиндекарбоксилаза Conda 500 г 1176 можна через Кошик покупця або зв’язавшись з менеджером ТОВ «ЛОГІКЛАБГРУПА» за телефоном (044) 363-17-74, 067 011-17-74.
Промисловість: вода / харчова
Норми: ISO 10273 / ISO 19250 / ISO 6579
Лізин-декарбоксилазне середовище є важливим інструментом для біохімічного підтвердження наявності сальмонел шляхом декарбоксилювання лізину.
Коли в це середовище вносять бактерію, здатну ферментувати декстрозу, результатом вироблення кислоти є зниження рН середовища, що викликає зміну кольору індикатора з фіолетового на жовтий. Кисле середовище також провокує активність декарбоксилази. Негативний результат, наприклад, у випадку з ієрсиніями, проявляється жовтим забарвленням через 24 години.
Дріжджовий екстракт служить джерелом необхідних для росту вітамінів групи В. Декстроза є ферментованим вуглеводом, в той час як бромкрезоловий фіолетовий діє як індикатор рН. Лізин додається для виявлення присутності специфічного ферменту, що бере участь у цій біохімічній реакції.
Склад в г/л:
Декстроза - 1
Бромкрезоловий пурпурний - 0,015
Дріжджовий екстракт - 3
Моногідрат лізину — 5
Інструкція із застосування:
Відповідно до ISO 19250 для підтвердження Salmonella spp. в пробах води:
- Отримайте передбачувані колонії після інокуляції зразка в середовищі для селективної ізоляції, такі як агар XLD (кат. виробника 1274) або інші додаткові (агар діамантово-зелений (кат. виробника1143).
- Для підтвердження Salmonella spp. інокулюйте наявні колонії в агар із залізом і потрійним цукром (кат. виробника 1172), агар із сечовиною (кат. виробника 2180) і середовище декарбоксилювання лізину (кат. виробника 1176).
- Інокулюйте середовище середовище лізиндекарбоксилаза значно нижче поверхні рідкого середовища та інкубуйте при 36±2 ºC протягом 24±3 годин.
- Типові культури Salmonella після інкубації мають фіолетовий колір.
Відповідно до ISO 10273 для підтвердження Yersinia enterocolitica:
- Отримайте передбачувані колонії після інокуляції зразка в селективній основі агару для Yersinia CIN (кат. виробника 1126).
- Інокулюйте колонії в середовищі для декарбоксилювання лізину (кат. виробника 1176) безпосередньо під його поверхнею.
- Інкубуйте при температурі 30 °C протягом 24±2 годин.
- Поява фіолетового забарвлення після інкубації свідчить про позитивну реакцію. Якщо колір жовтий, реакція буде негативною.
Замовити середовище лізиндекарбоксилаза Conda 500 г 1176 можна через Кошик покупця або зв’язавшись з менеджером ТОВ «ЛОГІКЛАБГРУПА» за телефоном (044) 363-17-74, 067 011-17-74.