Агар Чапека-Докса модифікований Conda 500 г 1015

Під замовлення

Агар Чапека-Докса модифікований Conda 500 г 1015

Під замовлення
Модель:
Х0385605
0 відгуків | Написати відгук
0.00 грн
 Купити
  • Опис
  • Відгуків (0)
Модифікований агар Чапека-Докса, який є цінним для таксономічних досліджень за участю Aspergillus, Penicillium і Actinomycetes, широко використовується для культивування грибів і сприяння утворенню хламідоспор у C. Albicans. При культивуванні ацидофільних організмів, таких як дріжджі, кислотність середовища може підвищуватися.
Модифікований агар Чапека-Докса – це частково синтетичне середовище, яке базується на нітраті натрію як єдиному джерелі азоту. Модифікація оригінальної формули передбачає заміну сульфату магнію та фосфату калію на гліцерофосфат магнію для запобігання випаданню фосфату магнію. Для приготування серодовища використовується виключно неорганічний азот і хімічно визначені джерела вуглецю.
Сахароза служить єдиним зброджуваним вуглеводом, що забезпечує вуглець і енергію. Тим часом нітрат натрію діє як єдине джерело азоту, а солі калію функціонують як буферна система з необхідними іонами хлориду калію. Катіони отримують з гліцерофосфату магнію і сульфату заліза, а затверджувачем служить бактеріологічний агар.

Склад у г/л:
Агар бактеріологічний-12
Залізний купорос-0,01
Хлористий калій-0,5
Сульфат калію-0,35
Сахароза-30
Нітрат натрію-2
Магнію гліцерофосфат-0,5

Інструкція із застосування
- Інокулюйте прямою голкою, перевернувши чашки, щоб захистити поверхню середовища від спор, що переносяться повітрям.
- Час і температура інкубації значно відрізняються залежно від грибів. Як правило, інкубуйте 1-2 тижні при кімнатній температурі (приблизно 25 °C). Більшість Penicillium найкраще ростуть при 20-25 °C; Види Aspergillus добре ростуть при температурі близько 30 °C, але Aspergillus fumigatus добре росте при 50 °C, а C. albicans — при 25 °C протягом 24–48 годин.

Написать отзыв