MRS-агар (середовище Блікфельда) з низьким pH ISO 15214 для мікробіології Conda 500 г

Є в наявності

MRS-агар (середовище Блікфельда) з низьким pH ISO 15214 для мікробіології Conda 500 г

Є в наявності
Модель:
Х0147292
0 відгуків | Написати відгук
3 507.02 грн
 Купити
  • Опис
  • Відгуків (0)
MRS агар селективне середовище з низьким рН використовується для вирощування та підтримки росту лактобактерій (включаючи Lactobacillus, Pediococcus, Leuconostoc).

Характеристики:
- натрію цитрат та низький рН пригнічують ріст більшості мікроорганізмів, але при цьому підтримують ріст лактобактерій;
- буферними агентами для підтримки низького рН є дикалію фосфат і натрію ацетат;
- джерелами іонів та сульфатів є твін-80 емульгатор, марганець та магнію сульфат;
- джерела азоту, вітамінів, переважно групи В - пептон та м'ясний екстракт;
- декстроза вуглевод – для ферментації;
- ущільнювальний агент – бактеріологічний агар;
- зростання деяких штамів лактобактерій пригнічується за рахунок рН вище 6,0, тому кислотність дуже важлива для підтримання хорошого зростання, при рН 5,7±0,1 це середовище сприяє зростанню цих штамів.

Стандартом ISO 15214 рекомендовано використовувати середовище для підрахунку колоній на чашках мезофільних молочнокислих бактерій за температури 30°С.
Інокуляція та інкубація при температурі 30°С протягом 72 годин.

Склад:
- декстроза – 20 г/л;
- дикалію фосфат 2 г/л;
- ферментативний перевар казеїну 10 г/л;
- тріамонію цитрат 2 г/л;
- м'ясний екстракт 10 г/л;
- Твін 80 1,08 г/л;
- ацетат натрію 5 г/л;
- магнію сульфат гептагідрат 0,20 г/л;
- дріжджовий екстракт 4 г/л;
- марганцю сульфат тетрагідрат 0,05 г/л;
- бактеріологічний агар 10 г/л;
- pH 5.7 +/- 0.1 при 25 °C.

Приготування.
Розчинити 64 г середовища на 1 л дистильованої води. Нагрівати до розчинення, при цьому добре перемішуючи. Прокип'ятити 1 хвилину до розчинення. Стерилізувати автоклавування протягом 12 хвилин при температурі 121 С. Дати охолонути до 45...50 С, ретельно перемішати і розлити по чашках.
Приготоване середовище необхідно зберігати при температурі 8///15 С.
Колір готового середовища – бурштиновий злегка опалесцентний.
Дегідратоване середовище має бути сипучим гомогенним, порошком кремового кольору.
Якщо помічені зміни фізичних характеристик середовища, його необхідно утилізувати.

Контроль якості.
Наступні результати були отримані при використанні на середовищі музейних культур після інкубації протягом 3 діб при температурі 35°С або протягом 5 діб при температурі 30°С - в атмосфері збагаченої СО2 в анаеробному контейнері з урахуванням після 24 годин.

Тест-мікроорганізм.
Зріст:
- Lactobacillus acidophilus ATCC 4356 – хороший;
- Lactobacillus casei ATCC 393 – хороший;
- Lactobacillus fermentum ATCC 9338 – помірно-хороший;
- Escherichia coli ATCC 25922 – помірно-хороший;
- Pseudomonas aeruginosa ATCC 27853 – інгібується.

Відповідно до ISO 15214 - інкубація протягом 72 годин при температурі 30°С.
Каталожний номер (1433) .
Виробництво – Іспанія.

Замовити можна через Кошик покупця, або зв'язавшись з менеджером ТОВ ЛОГІКЛАБГРУПА за телефонами 044 363 17 74, 067 011 17 74, 050 010 47 74.

Написать отзыв