Основа агару Борде-Жангу Conda 500 г 1107

Під замовлення

Основа агару Борде-Жангу Conda 500 г 1107

Під замовлення
Модель:
Х0385604
0 відгуків | Написати відгук
0.00 грн
 Купити
  • Опис
  • Відгуків (0)
Селективна ізоляція: Bordetella
Виявлення: Bordetella

Основа агару Борде-Жангу, доповнена кінською кров’ю, використовується для виділення Bordetella pertussis та інших видів із роду Bordetella.
Рід Bordetella включає чотири різні види, усі з яких є респіраторними патогенами: Bordetella pertussis, B. parapertussis, B. bronchiseptica та B. avium.
Для забезпечення важливих компонентів росту додається картопляний настій і протеозепептон. Ці компоненти забезпечують азот, вітаміни, мінерали та амінокислоти, необхідні для росту. Гліцерин функціонує як джерело вуглецю. Хлорид натрію забезпечує електроліти для транспортування та осмотичного балансу, тоді як бактеріологічний агар діє як затверджувач. Включення кінської крові надає додаткові поживні речовини для росту, особливо корисні для росту видів Bordetella. Крохмаль, отриманий з настою картоплі, служить для поглинання жирних кислот, присутніх у виділеннях з носа, зібраних на ватних тампонах. Ця функція допомагає пригнічувати ріст B. Pertussis.

Склад у г/л:
Агар бактеріологічний - 16
Настій з картоплі - 4,5
Натрію хлорид - 5,5
Протеозопептон — 10

Для клінічної діагностики тип зразка - бактерії, виділені з будь-якого клінічного зразка.
- Інокулюйте та інкубуйте чашки при 35±2 ºC протягом 48-72 годин у вологому середовищі. Використовуйте 2 чашки на зразок: одну з добавкою, одну без.
- Через 48-72 години колонії B. pertussis дрібні, білі, непрозорі з нечітким краєм/Вони оточені туманною зоною гемолізу.Колонії B. parapertussis ростуть швидше і через 48 годин стають добре розвиненими, схожими на B. pertussis, надаючи зелено-чорний відтінок
середній. Колонії грампозитивних коків зазвичай непрозорі і темніші.
- Через 24-48 годин колонії B. bronchiseptica ростуть подібно до колоній B. pertussis, але вони більші з шорсткою поверхнею з ямками.
- Усі підозрілі колонії слід ідентифікувати серологічними методами.

Замовити основа агару Борде-Жангу Conda 500 г 1107 можна через Кошик покупця, або зв'язавшись з менеджером ТОВ «ЛОГІКЛАБГРУПА» за телефоном (044) 363-17-74, 067 011-17-74

Написать отзыв