Для селективного збагачення сальмонел.
Промисловість: вода / харчова промисловість
Нормативні документи: ISO 11133 / ISO 19250 / ISO 6579
Основа бульйону Мюллера Кауфмана з діамантовим зеленим та новобіоцином - спеціалізований бульйон для збагачення для ідентифікації Salmonella spp. у різних категоріях харчових продуктів, включаючи молоко та молочні продукти, молюсків, інші рибні продукти, а також у зразках води та тампонах із навколишнього середовища.
Це середовище збагачене основними поживними речовинами, такими як екстракт яловичини та казеїновий пептон, що забезпечує важливий азот, вітаміни, мінерали та амінокислоти, необхідні для росту бактерій. Карбонат кальцію діє як нейтралізатор, ефективно поглинаючи шкідливі метаболіти.тіосульфат натрію, так і тетратіонат відіграють певну роль у придушенні коліформ. Тетратіонатний компонент утворюється в середовищі шляхом введення йоду та розчину йодистого калію. Хлорид натрію включений для забезпечення основних електролітів, необхідних для клітинного транспорту та осмотичного балансу.
Склад у г/л:
Ферментний розщеплювач казеїну - 8,6
Яловичий екстракт - 4,3
Діамантовий зелений - 0,0096
Карбонат кальцію - 38,7
Новобіоцин - 0,04
Бичача жовч - 4,78
Натрію хлорид - 2,6
Натрію тіосульфат — 30,5
Інструкція із застосування:
* Для виявлення Salmonella spp. в пробах води:
- Попереднє збагачення в неселективному середовищі:
Інокулюйте забуферену пептонну воду (кат. виробника 1402) зразком та інкубуйте при 34-38 ºC протягом 18±2 годин.
- Збагачення у селективних середовищах:
Інокулюйте культурою, отриманою на етапі попереднього збагачення, соєвий бульйон Rappaport (Vassiliadis) (кат. виробника 1174) і бульйон MKKTN (кат. виробника 1173).
Соєвий бульйон Rappaport інкубують при 41,5±1 ºC, а бульйон MKKTN при 34-38 ºC, обидва протягом 24±3 годин.
- Посів на селективні тверді носії:
З селективно збагачених культур висійте два селективні ізоляційні агари; XLD агар (кат. виробника 1274) та будь-яке інше селективне середовище, що доповнює XLD агар
Інкубуйте планшети XLD перевернутими при 34-38 ºC протягом 24±3 годин.
Інкубуйте друге селективне середовище відповідно до інструкцій виробника.
Замовити основа бульйону Мюллера Кауфмана з діамантовим зеленим та новобіоцином Conda 500 г 11731 можна через Кошик покупця або зв’язавшись з менеджером ТОВ «ЛОГІКЛАБГРУПА» за телефоном (044) 363-17-74, 067 011-17-74.
Промисловість: вода / харчова промисловість
Нормативні документи: ISO 11133 / ISO 19250 / ISO 6579
Основа бульйону Мюллера Кауфмана з діамантовим зеленим та новобіоцином - спеціалізований бульйон для збагачення для ідентифікації Salmonella spp. у різних категоріях харчових продуктів, включаючи молоко та молочні продукти, молюсків, інші рибні продукти, а також у зразках води та тампонах із навколишнього середовища.
Це середовище збагачене основними поживними речовинами, такими як екстракт яловичини та казеїновий пептон, що забезпечує важливий азот, вітаміни, мінерали та амінокислоти, необхідні для росту бактерій. Карбонат кальцію діє як нейтралізатор, ефективно поглинаючи шкідливі метаболіти.тіосульфат натрію, так і тетратіонат відіграють певну роль у придушенні коліформ. Тетратіонатний компонент утворюється в середовищі шляхом введення йоду та розчину йодистого калію. Хлорид натрію включений для забезпечення основних електролітів, необхідних для клітинного транспорту та осмотичного балансу.
Склад у г/л:
Ферментний розщеплювач казеїну - 8,6
Яловичий екстракт - 4,3
Діамантовий зелений - 0,0096
Карбонат кальцію - 38,7
Новобіоцин - 0,04
Бичача жовч - 4,78
Натрію хлорид - 2,6
Натрію тіосульфат — 30,5
Інструкція із застосування:
* Для виявлення Salmonella spp. в пробах води:
- Попереднє збагачення в неселективному середовищі:
Інокулюйте забуферену пептонну воду (кат. виробника 1402) зразком та інкубуйте при 34-38 ºC протягом 18±2 годин.
- Збагачення у селективних середовищах:
Інокулюйте культурою, отриманою на етапі попереднього збагачення, соєвий бульйон Rappaport (Vassiliadis) (кат. виробника 1174) і бульйон MKKTN (кат. виробника 1173).
Соєвий бульйон Rappaport інкубують при 41,5±1 ºC, а бульйон MKKTN при 34-38 ºC, обидва протягом 24±3 годин.
- Посів на селективні тверді носії:
З селективно збагачених культур висійте два селективні ізоляційні агари; XLD агар (кат. виробника 1274) та будь-яке інше селективне середовище, що доповнює XLD агар
Інкубуйте планшети XLD перевернутими при 34-38 ºC протягом 24±3 годин.
Інкубуйте друге селективне середовище відповідно до інструкцій виробника.
Замовити основа бульйону Мюллера Кауфмана з діамантовим зеленим та новобіоцином Conda 500 г 11731 можна через Кошик покупця або зв’язавшись з менеджером ТОВ «ЛОГІКЛАБГРУПА» за телефоном (044) 363-17-74, 067 011-17-74.