Універсальний пивний агар застосовують для культивування необхідних мікроорганізмів у пивоварній індустрії. Середовище неселективне, багате на поживні речовини.
Допускається додавання циклогексіміду для виявлення бактеріальних забруднень.
Склад, мг/л:
Декстроза – 10
Бактеріологічний агар - 12
Дикалійфосфат – 0,5
Сульфат заліза – 0,01
Сульфат магнію - 0,01
Марганази сульфат - 0,01
Монокалійфосфат – 0,5
Пептонізоване молоко - 15
Хлорид натрію – 0,01
Томатний сік - 7
Екстракт дріжджів – 10
Допускається додавання циклогексіміду для виявлення бактеріальних забруднень.
Склад, мг/л:
Декстроза – 10
Бактеріологічний агар - 12
Дикалійфосфат – 0,5
Сульфат заліза – 0,01
Сульфат магнію - 0,01
Марганази сульфат - 0,01
Монокалійфосфат – 0,5
Пептонізоване молоко - 15
Хлорид натрію – 0,01
Томатний сік - 7
Екстракт дріжджів – 10