Для селективного збагачення кронобактерій з харчових продуктів та зразків навколишнього середовища
Стандарти: ISO 22964
Цей бульйон слугує спеціалізованим середовищем, призначеним для селективного збагачення кронобактерій із різних джерел, включаючи харчові продукти, інгредієнти для споживання людьми і тваринами, а також зразки навколишнього середовища у сфері виробництва та обробки харчових продуктів.
До складу входить ферментативний екстракт тваринних тканин та м'ясний екстракт, що забезпечують необхідний азот, вітаміни, мінерали та амінокислоти, які мають вирішальне значення для росту мікроорганізмів. Хлорид натрію постачає необхідні електроліти, забезпечуючи належний транспорт та осмотичний баланс. Сахароза, ферментований вуглевод, слугує джерелом вуглецю та енергії, а бромкрезоловий фіолетовий - індикатором рН.
Кронобактерії визнані новим патогеном, пов'язаним з важким менінгітом і некротичним ентероколітом у немовлят, які не були відлучені від грудного годування, зі смертністю від 40-80%. Зважаючи на його патогенність, необхідно переглянути процеси виробництва молочних продуктів для немовлят, щоб переконатися у відсутності кронобактерій у кінцевому продукті.
Жовто-помаранчеве забарвлення бульйону після інкубації, свідчить про ферментацію сахарози, вказує на ймовірну присутність кронобактерій. І навпаки, якщо після інкубації бульйон зберігає фіолетове забарвлення, зразок вважається негативним на наявність кронобактерій.
Склад у г/л:
Бромокрезол пурпурний - 0,04
Яловичий екстракт - 3
Натрію хлорид - 5
Сахароза - 10
Ферментний екстракт тваринних тканин — 10
Інструкція із застосування:
Для виявлення кронобактерій відповідно до ISO 22964:
- Приготуйте досліджувану порцію, додавши 10 г або 10 мл зразка до 90 мл попереднього збагачувального середовища
- Інкубуйте при 34-38 ºC протягом 18±2 годин.
- Перенесіть 0,1 мл отриманої культури у 10 мл бульйону і добре перемішайте.
- Інкубувати при 41,5±1 ºC протягом 24±2 годин.
- Використовуючи попередню культуру збагачення, засійте поверхню агару CCI (кат. виробника 1446) та інкубуйте при 41,5±1 ºC протягом 24±2 годин.
- Інтерпретація результатів.
Замовити бульйон селективний для кронобактерій Conda 500 г 2143 можна через Кошик покупця або зв’язавшись з менеджером ТОВ «ЛОГІКЛАБГРУПА» за телефоном (044) 363-17-74, 067 011-17-74.
Стандарти: ISO 22964
Цей бульйон слугує спеціалізованим середовищем, призначеним для селективного збагачення кронобактерій із різних джерел, включаючи харчові продукти, інгредієнти для споживання людьми і тваринами, а також зразки навколишнього середовища у сфері виробництва та обробки харчових продуктів.
До складу входить ферментативний екстракт тваринних тканин та м'ясний екстракт, що забезпечують необхідний азот, вітаміни, мінерали та амінокислоти, які мають вирішальне значення для росту мікроорганізмів. Хлорид натрію постачає необхідні електроліти, забезпечуючи належний транспорт та осмотичний баланс. Сахароза, ферментований вуглевод, слугує джерелом вуглецю та енергії, а бромкрезоловий фіолетовий - індикатором рН.
Кронобактерії визнані новим патогеном, пов'язаним з важким менінгітом і некротичним ентероколітом у немовлят, які не були відлучені від грудного годування, зі смертністю від 40-80%. Зважаючи на його патогенність, необхідно переглянути процеси виробництва молочних продуктів для немовлят, щоб переконатися у відсутності кронобактерій у кінцевому продукті.
Жовто-помаранчеве забарвлення бульйону після інкубації, свідчить про ферментацію сахарози, вказує на ймовірну присутність кронобактерій. І навпаки, якщо після інкубації бульйон зберігає фіолетове забарвлення, зразок вважається негативним на наявність кронобактерій.
Склад у г/л:
Бромокрезол пурпурний - 0,04
Яловичий екстракт - 3
Натрію хлорид - 5
Сахароза - 10
Ферментний екстракт тваринних тканин — 10
Інструкція із застосування:
Для виявлення кронобактерій відповідно до ISO 22964:
- Приготуйте досліджувану порцію, додавши 10 г або 10 мл зразка до 90 мл попереднього збагачувального середовища
- Інкубуйте при 34-38 ºC протягом 18±2 годин.
- Перенесіть 0,1 мл отриманої культури у 10 мл бульйону і добре перемішайте.
- Інкубувати при 41,5±1 ºC протягом 24±2 годин.
- Використовуючи попередню культуру збагачення, засійте поверхню агару CCI (кат. виробника 1446) та інкубуйте при 41,5±1 ºC протягом 24±2 годин.
- Інтерпретація результатів.
Замовити бульйон селективний для кронобактерій Conda 500 г 2143 можна через Кошик покупця або зв’язавшись з менеджером ТОВ «ЛОГІКЛАБГРУПА» за телефоном (044) 363-17-74, 067 011-17-74.