Для попереднього та селективного збагачення Vibrio spp.
Промисловість: харчова
Нормативні документи: ISO 21872
Патогенні штами Vibrio spp. становлять ризик для здоров'я людини, провокуючи такі захворювання, як холера, холеральна діарея або харчове отруєння, особливо при вживанні заражених продуктів харчування. Вживання сирої або частково обробленої риби,морепродуктів, поширеним джерелом до даних симптомів.
До складу середовища входить пептон, який забезпечує необхідний азот, вітаміни, мінерали та амінокислоти, що мають вирішальне значення для росту мікроорганізмів. Крім того, хлорид натрію додається для сприяння росту, оскільки види Vibrio spp. процвітають у солоних середовищах.
Склад у г/л:
Пептон - 20
Хлорид натрію — 20
Інструкція із застосування:
Відповідно до рекомендацій ISO 21872 щодо виявлення потенційно ентеропатогенних Vibrio spp, процедура полягає в наступному:
1. Посійте досліджувану порцію в лужно-сольову пептонну воду (кат. виробника 2155) та інкубуйте при 41,5 ºC протягом 6 годин або 37 ºC протягом 6 годин.
2. Ще раз пересійте отриману культуру в лужно-сольову пептонну воду (кат. виробника 2155) та інкубуйте при 41,5 ºC протягом 18 годин та/або при 37 ºC протягом 18 годин.
3. Конкретні умови інкубації залежать від цільового виду або стану продукту.
З культур, отриманих в першому і другому збагаченнях у рідкому селективному середовищі (лужно-сольова пептонна вода), пересійте на два селективних середовища: TCBS-агар (кат. виробника 1074) та будь-яке інше селективне середовище, додаткове до TCBS-агару (наприклад, хромогенний агар Vibrio (кат. виробника 2054).
4. Інкубуйте планшети з TCBS при 37 ºC протягом 24 годин.
5. Інкубуйте друге селективне середовище відповідно до інструкцій виробника.
6. Переведіть колонії, які ймовірно належать до Vibrio, у субкультуру і підтвердіть їхню ідентичність за допомогою біохімічного аналізу та ПЛР-тестів.
Замовити воду пептонну лужну сольову Conda 500 г 2155 можна через Кошик покупця або зв’язавшись з менеджером ТОВ «ЛОГІКЛАБГРУПА» за телефоном (044) 363-17-74, 067 011-17-74.
Промисловість: харчова
Нормативні документи: ISO 21872
Патогенні штами Vibrio spp. становлять ризик для здоров'я людини, провокуючи такі захворювання, як холера, холеральна діарея або харчове отруєння, особливо при вживанні заражених продуктів харчування. Вживання сирої або частково обробленої риби,морепродуктів, поширеним джерелом до даних симптомів.
До складу середовища входить пептон, який забезпечує необхідний азот, вітаміни, мінерали та амінокислоти, що мають вирішальне значення для росту мікроорганізмів. Крім того, хлорид натрію додається для сприяння росту, оскільки види Vibrio spp. процвітають у солоних середовищах.
Склад у г/л:
Пептон - 20
Хлорид натрію — 20
Інструкція із застосування:
Відповідно до рекомендацій ISO 21872 щодо виявлення потенційно ентеропатогенних Vibrio spp, процедура полягає в наступному:
1. Посійте досліджувану порцію в лужно-сольову пептонну воду (кат. виробника 2155) та інкубуйте при 41,5 ºC протягом 6 годин або 37 ºC протягом 6 годин.
2. Ще раз пересійте отриману культуру в лужно-сольову пептонну воду (кат. виробника 2155) та інкубуйте при 41,5 ºC протягом 18 годин та/або при 37 ºC протягом 18 годин.
3. Конкретні умови інкубації залежать від цільового виду або стану продукту.
З культур, отриманих в першому і другому збагаченнях у рідкому селективному середовищі (лужно-сольова пептонна вода), пересійте на два селективних середовища: TCBS-агар (кат. виробника 1074) та будь-яке інше селективне середовище, додаткове до TCBS-агару (наприклад, хромогенний агар Vibrio (кат. виробника 2054).
4. Інкубуйте планшети з TCBS при 37 ºC протягом 24 годин.
5. Інкубуйте друге селективне середовище відповідно до інструкцій виробника.
6. Переведіть колонії, які ймовірно належать до Vibrio, у субкультуру і підтвердіть їхню ідентичність за допомогою біохімічного аналізу та ПЛР-тестів.
Замовити воду пептонну лужну сольову Conda 500 г 2155 можна через Кошик покупця або зв’язавшись з менеджером ТОВ «ЛОГІКЛАБГРУПА» за телефоном (044) 363-17-74, 067 011-17-74.