APHA та ISO 4833 рекомендують використовувати агар за стандартними методами з сухим молоком для підрахунку мікроорганізмів у молочних продуктах. Цей агар використовується за тією ж технікою, що й стандартний агар.
До складу цього агару входить ферментативний перевар казеїну, який служить джерелом азоту, вітамінів і мінеральних речовин. Крім того, дріжджовий екстракт забезпечує необхідні вітаміни групи B, а глюкоза діє як вуглевод для джерела енергії. Знежирене молоко містить лактозу та казеїн. Затверджувач, який використовується в цьому агарі, є бактеріологічним агаром.
Склад у г/л:
Ферментативне розщеплення казеїну - 5
Агар бактеріологічний - 15
Глюкоза безводна - 1
Сухе знежирене молоко - 1
Дріжджовий екстракт - 2,5
Інструкція із застосування
Техніка наливної пластини:
- Інокулюйте 1 мл зразка (за необхідності 2 безперервних десяткових розведення, щоб можна було підрахувати 15-300 колоній на чашку).
- Помістіть 12-15 мл на чашку агару, охолодженого до 44-47 ºC, у кожну чашку Петрі. Час приготування не повинен перевищувати 45 хвилин.
- Переверніть планшети та інкубуйте при 30±1ºC протягом 72±3 годин.
- Після інкубації підрахуйте колонії.
Техніка покриття поверхні:
- Інокулюйте 0,1 мл зразка (за необхідності 2 безперервних десяткових розведення, щоб можна було підрахувати 15-300 колоній на чашку).
- Розподіліть інокулят на поверхні чашки з агаром.
- Залиште чашки з закритими кришками на 15 хвилин, щоб інокулят ввібрався в агар.
- Переверніть планшети та інкубуйте при 30±1 °C протягом 72±3 годин.
- Після інкубації підрахуйте колонії.
Згідно з APHA, інкубуйте чашки Петрі при 32±2°C протягом 18–48 годин і підрахуйте розвинуті колонії. Зверніться до конкретних текстів APHA для конкретних зразків заявок.
До складу цього агару входить ферментативний перевар казеїну, який служить джерелом азоту, вітамінів і мінеральних речовин. Крім того, дріжджовий екстракт забезпечує необхідні вітаміни групи B, а глюкоза діє як вуглевод для джерела енергії. Знежирене молоко містить лактозу та казеїн. Затверджувач, який використовується в цьому агарі, є бактеріологічним агаром.
Склад у г/л:
Ферментативне розщеплення казеїну - 5
Агар бактеріологічний - 15
Глюкоза безводна - 1
Сухе знежирене молоко - 1
Дріжджовий екстракт - 2,5
Інструкція із застосування
Техніка наливної пластини:
- Інокулюйте 1 мл зразка (за необхідності 2 безперервних десяткових розведення, щоб можна було підрахувати 15-300 колоній на чашку).
- Помістіть 12-15 мл на чашку агару, охолодженого до 44-47 ºC, у кожну чашку Петрі. Час приготування не повинен перевищувати 45 хвилин.
- Переверніть планшети та інкубуйте при 30±1ºC протягом 72±3 годин.
- Після інкубації підрахуйте колонії.
Техніка покриття поверхні:
- Інокулюйте 0,1 мл зразка (за необхідності 2 безперервних десяткових розведення, щоб можна було підрахувати 15-300 колоній на чашку).
- Розподіліть інокулят на поверхні чашки з агаром.
- Залиште чашки з закритими кришками на 15 хвилин, щоб інокулят ввібрався в агар.
- Переверніть планшети та інкубуйте при 30±1 °C протягом 72±3 годин.
- Після інкубації підрахуйте колонії.
Згідно з APHA, інкубуйте чашки Петрі при 32±2°C протягом 18–48 годин і підрахуйте розвинуті колонії. Зверніться до конкретних текстів APHA для конкретних зразків заявок.