VRBG-агар з фіолетовим, червоним, жовчю та глюкозою ISO 21528 500 г Conda

Є в наявності

VRBG-агар з фіолетовим, червоним, жовчю та глюкозою ISO 21528 500 г Conda

Є в наявності
Модель:
Х0144721
0 відгуків | Написати відгук
3 492.04 грн
 Купити
  • Опис
  • Відгуків (0)
VRBG-агар використовується в лабораторних умовах для культивування ентеробактерій та їх підрахунку у харчовій або іншій продукції, а також у воді.

Використання.
Поживний агар з жовчю, глюкозою та фіолетовим червоним, який містить жовч, фіолетовий та червоний барвники заснований на живильному середовищі МакКонки для виявлення та підрахунку жовчотолерантних грамнегативних ентеробактерій у молочній або іншій продукції. У цьому середовищі замість лактози джерелом вуглеводів є глюкоза. Середовище найчастіше використовують і під час аналізу гігієни рослин, сирої продукції чи оброблених харчових продуктів.
Група ентеробактерій включає бактерії Salmonella spp і Shigella spp., що не ферментують лактозу бактерії, а також коліформні бактерії, що ферментують лактозу.
Джерелами поживних речовин (азоту, амінокислот, вітамінів, мінеральних солей), необхідними для зростання бактерій є дріжджовий екстракт та панкреатичний гідролізат желатину.
Джерелом вуглецю та енергії є глюкоза (ферментований вуглевод).
Мікроорганізми, які ферментують глюкозу, формуватимуть червоні колонії у присутності індикатора рН – нейтрального червоного.
Солі жовчних кислот пригнічують ріст грампозитивних бактерій. Хлорид натрію є у складі для підтримки осмотичного балансу.

Для тестування гігієнічного стану сирих овочів найбільш підійде Агар з жовчю, лактозою та фіолетовим червоним, оскільки серед природної мікрофлори домінують мікроорганізми, які не ферментують лактозу, але утилізують глюкозу, наприклад, Pseudomonas spp., які можуть легко перерости. глюкозою та фіолетовим червоним.

Європейською Фармакопеєю 7.0 рекомендовано наступне тестування продукції на наявність толерантних до жовчі грамнегативних бактерій:
1 г відповідного продукту інокулювати в бульйон Мосселя і інкубувати протягом 24-48 год. в діапазоні температур 30...35 °C. діапазоні температур 30...35 C. Якщо відсутнє зростання колоній - досліджувана продукція містить у собі зазначених мікроорганізмів.

ISO 21528 також рекомендовано використовувати середовище як селективне. При цьому якщо підрахунок бактерій Enterobacterales проводиться для аналізів гігієнічної чистоти продукції, то інкубування необхідно проводити при температурі 37°C.
При температурі 30°С інкубувати у разі присутності психротрофних ентеробактерій або переслідування технологічних цілей.
Зручно використовувати метод розливання в стерильні чашки Петрі, при якому в чашку вносять 1 мл у необхідному розведенні, потім додається 15 мл середовища, яке охолоджена до температури 45...50 C і після дуже обережного обертання залишають для її затвердіння, після якого відразу наливається другий шар середовища завтовшки 5 мм. Потім дати їй затвердіти та інкубувати при температурі 35+/-2°С протягом 18-24 годин.

Метод глибинного посіву пригнічує зростання грамнегативних неферментуючих бактерій, завдяки створенню анаеробних умов. Таким чином при цьому відбувається стимулювання ферментації глюкози, що призводить до утворення фіолетово-червоних колоній, що чітко розрізняються, які оточені зоною такого ж кольору. Коліформні бактерії ферментуватимуть глюкозу і утворюватимуть кислоту з виділенням або без виділення газу. На цьому середовищі також зростають бактерії Klebsiella spp. та Citrobacter spp., які термічно більш стійкі порівняно з коліформними та можуть вказувати на дефекти виробничих процесів (наприклад, на недостатню термічну обробку продукції).

Склад:
- глюкоза (моногідрат) – 10 г/л;
- панкреатичний гідролізат желатину – 7 г/л;
- хлорид натрію – 5 г/л;
- дріжджовий екстракт – 3 г/л;
- солі жовчних кислот – 1,5 г/л;
- нейтральний червоний – 0,03 г/л;
- бактеріологічний агар – 15 г/л;
- кристалічний фіолетовий: - 0,002 г/л
- кінцева величина pH = 7,4+/-0,2 при температурі 25°C;

Інструкція з виготовлення.
Необхідно розвести 41,5 г середовища на 1 л дистильованої води. Ретельно перемішати та нагріти. При частому помішуванні суміш довести до кипіння. Кип'ятити протягом 60 с до її повного розчинення. Охолодити до температури 45 °C і відразу ж розлити в ємності.
Як альтернатива, можна стерилізувати середовище за температури 118°С протягом 15 хвилин, не перегрівати (!).
Готове середовище трохи опалескує і буде фіолетово-червоного кольору.
Зберігати готове середовище рекомендовано при температурі 8...15°С.

Мікробіологічний тест.
Дані результати аналізу були отримані при використанні середовища на тестових культурах після інкубації при температурі 30...35 °C та спостереженні через 18...24 години.

Мікроорганізми / Зростання / Колір колоній:
• Escherichia coli ATCC 11775* / Гарний / Червоний.
• Escherichia coli ATCC 8739* / Гарний / Червоний.
• Salmonella gallinarum NCTC 9240* / Гарний / Червоний.
• Staphylococcus aureus ATCC 6538 / Інгібується / –.
• Shigella flexneri ATCC 29903* / Гарний / Червоний.
• Pseudomonas aeruginosa ATCC 9027 / Гарний / -.
• Enterococcus faecalis ATCC 29122 / Інгібується/-.

*Згідно з ISO 21528 інкубувати протягом 24 годин +/- 2 години при температурі 37°С.

Замовити можна через Кошик покупця, або зв'язавшись з менеджером ТОВ ЛОГІКЛАБГРУПА за телефонами 044 363 17 74, 067 011 17 74, 050 010 47 74.

Написать отзыв